Proposta 6. Cultiva el teu hort i fes autocompostatge

Comerç del Pla de l’Estany, comerç conscient i de proximitat

Comerç del Pla de l’Estany, comerç conscient i de proximitat

El comerç local és un dels sectors econòmics més afectats per la pandèmia de la Covid-19. L’objectiu d’aquesta secció, que es realitzarà de forma mensual, és donar a conèixer a la població diferents establiments de la comarca que ofereixen propostes de consum responsable. L’Agència Catalana de Consum defineix el consum responsable com a un consum moderat, informat, reflexiu i conscient, que té en compte criteris de sostenibilitat cultural, ambiental, socioeconòmica i lingüista. El consum responsable és racional, solidari, sostenible, de proximitat i compromès amb l’equitat de gènere. Cada mes us oferirem una proposta de consum responsable amb exemples d’establiments i serveis del Pla de l’Estany que ens puguin ajudar a complir aquestes característiques. Seguim!


Proposta 6. Cultiva el teu hort i fes autocompostatge

Cultivant el teu hort tens la possibilitat de conrear i consumir les teves pròpies fruites, verdures i hortalisses. Fresques i de temporada.

De les petites restes de l’hort i del jardí, juntament amb les restes orgàniques de menjar que es generen a la pròpia llar en pots fer un adob natural mitjançant l’autocompostatge. 

L’autocompostatge permet retornar al sòl els nutrients i tancar el cicle de la matèria orgànica. Es pot compostar paper de cuina i tovallons de paper, restes de fruites i verdura, closques d’ou aixafades, fruits secs, pa sec i restes de menjar cuinat, marro de cafè i restes d’infusions. Procedent del jardí es poden compostar: flors, rams pansits i fulles verdes o seques, serradures de fusta natural, gespa i altres herbàcies, i restes de poda i branques triturades així com restes de l’hort. 

En aquesta pàgina trobaràs alguns establiments que ofereixen planters i et poden assessorar. Aprofita per visitar-los!

 


Vivers l'EstanyCan Costabella


Cooperativa agrícola Banyoles


VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!