PROPOSTES CINEMATOGRÀFIQUES RELACIONADES AMB L’ESPORT

DEL CONSELL ESPORTIU DEL PLA DE L’ESTANY

L’excepcionalitat del moment ha fet que ens trobem en la situació de confinament on el temps sembla passar més lent, sobretot si no ho veiem com a una possible oportunitat. Una oportunitat per escoltar-nos, compartir moments amb els de casa, llegir, escoltar música, ballar, explorar noves formes de fer activitat física, o simplement mirar una d’aquelles pel·lícules que deixen petjada.

Així doncs, aprofitem l’avinentesa per fer una petita recomanació d’un seguit de pel·lícules que giren al voltant de l’esport i que, sobretot, deixen un missatge que de ben segur podem aplicar a les circumstàncies excepcionals d’aquests dies.

Para per un moment de fer cas al bombardeig de reptes que corren per les xarxes, omple un bon bol de crispetes, seu al sofà i prepara’t per viure uns minuts cinemàtics on els valors i les actituds positives de l’esport et cultivaran l’ànima. Aquí tens les nostres 3 propostes:

UN DOMINGO CUALQUIERA (1999)

UN DOMINGO CUALQUIERA (1999)

Després de ser un dels millors equips de la lliga de futbol americà amb dos títols en els últims quatre anys, els Miami Sharks són víctimes d’una dinàmica negativa que els porta a acumular derrota rere derrota. La nova presidenta (interpretada per Cameron Diaz), heretera de l’equip després de la mort del seu pare, té l’objectiu de tornar l’equip a la glòria a través d’un enfoc modern que s’allunya clarament del saber fer de l’entrenador de l’equip, Tony D’Amato (Al Pacino), un enamorat d’aquest esport qui confia fins l’últim moment en el seu grup de jugadors, tot i que generen molts dubtes a nivell esportiu.

El discurs d’Al Pacino a la mitja part amb la mítica expressió “pulgada a pulgada” fa posar la pell de gallina. Ara bé, d’aquest discurs segurament no puguem extreure una millor reflexió en relació al treball en equip que la que transmet als seus jugadors quan conclou el seu discurs dient: “O nos curamos ahora como equipo o moriremos como individuos”.

Veure-la a Movistar+!

CAMPEONES (2019)

CAMPEONES (2019)

Una pel·lícula basada en els fets reals d’una associació i equip de bàsquet de València format per persones amb discapacitat que va aconseguir molts èxits esportius en la seva regió. La proposta, però, va molt més enllà dels èxits esportius i posa especial atenció a la disCAPACITAT d’un grup de persones que inicialment no tenien cap mena d’experiència professional en el món del cinema, però comptaven amb unes ganes increïbles de mostrar-se i canviar la percepció generalitzada de la seva condició. Una pel·lícula que utilitza el bàsquet com a eina per mostrar l’autosuperació, la humilitat, el treball en equip i l’humor d’un col·lectiu de persones que des del Consell Esportiu tenim molt present en el nostre dia a dia.

Veure-la a Filmin i a Prime.

SPACE JAM (1996)

SPACE JAM (1996)

Aquesta proposta va dirigida especialment als més menuts de la família. Una pel·lícula que també utilitza el bàsquet, aquesta vegada de la mà del mític jugador Michael Jordan, qui ha de posar tot el seu enginy i aptituds tècniques i tàctiques sobre la taula per tal de crear un equip competitiu format pels Looney Toons, capitanejats per Bugs Bunny, que derroti un grup d’extraterrestres que amenaça la seva llibertat i, evitar així ser esclavitzats pel Sr. Swackhammer, el tirà extraterrestre.

La col·lectivitat, la voluntat de defensar la pròpia llibertat i el saber demanar ajuda, tot i que els Looney Toons ho fan a la seva manera, queda molt ben recollit en aquesta comèdia que podreu gaudir en família.

Veure-la a Netflix!

-> Aquí t’hem deixat algunes propostes! I tu, quina pel·lícula de temàtica esportiva ens recomanes? 

 

 

VOLS COL·LABORAR?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns! 

EL QUE NECESSITES A un sol clic