1. Al Mercado de abastos de Pontevedra pots comprar el marisc a preu de mercat (percebes, ostres, eriçons, pop, gambes…) i pujar a la planta de dalt perquè te’l cuinin per un preu molt modest.
2. Al carrer més turístic del nucli antic de Pontevedra hi ha el bar CHIRUCA on podreu degustar bons vins i tapes casolanes.
3. Anar fins a Padró i tastar els pimientos del Padrón és la turistada que s’ha de fer. Si us allotgeu en un apartament amb cuina, compreu els pebrots a les dones que els venen a la carretera.
4. Per conèixer la Galícia vikinga, acosteu-vos a les Torres do Oeste. Són restes d’unes fortificacions construïdes per protegir-se dels vikings. A l’agost, se celebra una romeria (festa profana).
5. La Laguna Pedras Miúdas, a Catoira, és una antiga pedrera convertida en un estany que es va formar amb l’aigua de pluja acumulada. Tot i ser artificial, té molt d’encant i és un lloc ideal per banyar-se.
6. El restaurant A SALGA, de l’illa d’Arousa és famós pel peix espasa i la tonyina! Aprofiteu i feu alguna parada de la ruta Valle Inclàn, ja que al municipi hi nasqué l’autor de Luces de Bohemia.
7. Quan la marea és baixa, cap a les 12 del migdia, val la pena acostar-se a la ria Arousa, al poble de Carril i visitar les parcel·les de cloïsses: autèntics horts marítims on cada pescador té el seu tros de terra molt ben delimitat.
8. Si voleu connectar amb la naturalesa, acosteu-vos a la praia de Nerga i a les platges del seu voltant.
9. Queden dos murs de l’antic far de la Torre de San Sadurniño situada al barri Santo Tomé. El barri conserva la tipologia tradicional de poble mariner, situat sobre les roques costaneres.
10. Els pobles gallecs tenen fama de no ser bonics ni tenir nucli antic. Cambados, capital de l’albariño, és una excepció.