Benvingud@! A què veure a Banyoles?

A què estàs esperant? Busca allotjament. Investiga els millors indrets per deixar-te perdre. Gaudeix dels millors restaurants i bars. Culturitza‘t. Cerca totes botigues i serveis que puguis necessitar durant la teva estada i sigues benvingut a casa nostra. Esperem que gaudeixis!

On és el Pla de l’Estany?

 

Fer turisme a Banyoles, la capital de la comarca del Pla de l’Estany, és idoni si vols visitar les comarques de la província de Girona, el nord-est de Catalunya. Perquè gràcies a la seva posició geogràfica, pots fer nit a Banyoles i moure’t a altres zones durant el de dia.

Per a aquelles persones que fan turisme o viuen a Barcelona, Banyoles és l’escapada ideal. Una excursió d’un o diversos dies per desconnectar del bullici urbà i connectar amb la naturalesa.

Banyoles està a 100 km de Barcelona i a 49 km de la frontera francesa. A més, està situada entre la Costa Brava i els Pirineus. Forma un triangle de poblacions i indrets de gran interès històric i paisatgístic. Per exemple, els conjunts monumentals de Girona, Besalú, Castellfollit de la Roca, Olot. També està a pocs quilòmetres de la zona volcànica parc natural de la Garrotxa o del Museu Dalí de Figueres.

Per què?

 

 

Fer turisme a Banyoles i als seus voltants, pot resultar molt interessant, perquè la zona ofereix activitats per a tots gustos i edats. Per tant, a través d’un paisatge únic i enmig d’un entorn natural exclusiu, proposem una sèrie de rutes. Ruta per als amants de la història, de l’art, de l’esport, de la gastronomia, de la màgia… i de la naturalesa en general. Consulta el temps i la temperatura a Banyoles.

Fer vacances a Banyoles reconforta, perquè no hi ha un turisme massificat a com tants indrets de la costa o de la capital. Les grans multinacionals no han envaït la zona. Per tant, la comarca del Pla de l’Estany manté els seus propis negocis de caràcter local.

Pots menjar en restaurants casolans o moderns, senzills o sofisticats, de cuina tradicional o contemporània… I cap d’ells té res a veure amb les cadenes de restaurants que hi ha a la majoria de ciutats. Per això, la gastronomia de casa nostra és autèntica i genuïna. El mateix passa amb les botigues, comerços i diferents serveis que et trobaràs durant la teva estada a Banyoles: són tots locals. A Banyoles no trobaràs ni McDonalds, ni Starbucks, ni Zara, ni H&M… Els negocis de la ciutat són de la gent de la ciutat, per a la gent de la ciutat i… PER A TU, perquè gaudeixis d’una experiència autèntica.

Vols endinsar-te en la cultura catalana? Q millor que visitar una àrea que conserva la seva essència, les tradicions, la seva gastronomia?

Què veure a Banyoles i al seu voltant?

 

Què veure a Banyoles - TURISMETurisme 

El Pla de l’Estany ofereix moltes opcions més enllà de visitar l’Estany. Sota la categoria “turisme” oferim tots els llocs turístics per veure a Banyoles i el seu voltant. En funció dels teus interessos, pots filtrar la informació en subcategories per tal que la teva estada sigui més profitosa. De cada filtre, en pot fer una ruta turística per visitar.

— Aigües

La zona lacustre, a part de l’estany natural més gran de Catalunya, té una sèrie d’estanyols i llacunes temporànies. En conjunt, constitueixen el sistema càrstic més important de l’estat espanyol. Seguint aquesta categoria, podràs fer una ruta per la zona lacustre del Pla de l’Estany. També, hem afegit altres indrets on l’aigua és protagonista: rius, gorgues, piscines naturals, estanyols…

Què veure a Banyoles - ESGLÉSIES— Edificis religiosos

Els edificis religiosos, gràcies a la seva diversa arquitectura, són un important llegat a casa nostra. Tenim monestirs, parròquies, esglésies, abadies… algunes ben actives i d’altres, fins i tot, en ruïnes. Tot i que el romànic ha deixat una petjada inqüestionable, també trobem altres estils arquitectònics. Per conèixer-los tots, et suggerim que organitzis una ruta seguint els llocs d’aquesta subcategoria.

Què veure a Banyoles - LLEGENDES I TRADICIONS — Llegendes i Tradicions

Serà per les misterioses aigües que envolten la comarca, que casa nostra és terra de llegendes. Dracs, fades, dimonis i altres personatges encantats o històries misterioses expliquen una altra realitat de Banyoles. Per aquelles persones que creuen en la màgia, aquesta categoria us porta a tots els indrets encantats del Pla de l’Estany. També aquí, recollim totes les tradicions pròpies de casa nostra.

— Mirador

Com tots els espectacles de la vida, cal que siguin mirats i admirats des de la millor fila de la platea. En aquesta categoria podràs trobar tots els miradors per tal que puguis veure la nostra terra des del millor punt de vista.

— NaturalesaQuè veure a Banyoles - NATURALESA

Banyoles és privilegiada per trobar-se rodejada de naturalesa: camps, estanys, estanyols, muntanyes, boscos, rius… Per això és un paratge ideal per a practicar-hi esports, desconnectar del món urbà, relaxar-se o gaudir de diverses excursions. Si el que vols és connectar amb la naturalesa, pots visitar els indrets que et suggerim en aquesta categoria.

Què veure a Banyoles - PATRIMONI I HISTÒRIA— Patrimoni

El pas del temps ha deixat a la comarca un llegat històric i cultural impressionant. Des de jaciments arqueològics a la presència del romànic, representat, sobretot, en esglésies i ermites, així com en castells, cases fortes i masies de gran valor arquitectònic i històric.

Què veure a Banyoles - PREHISTORIA— Prehistòria

Si vols conèixer els diferents jaciments arqueològics que hi ha prop de casa nostra, els trobaràs en aquesta categoria. Gràcies a aquest llegat de gran importància, t’ajudarà a entendre la vida dels primers pobladors d’aquest territori.

Què veure a Banyoles - RUTA 1 BANYOLES— Ruta 1: BNY

El centre de Banyoles és petit i quan el visites, et pot donar la sensació que viatges al temps pels seus edificis antics i elements arquitectònics amb un fort passat. En aquesta categoria us marquem el nostre passeig preferit. És un recorregut pel centre històric de la ciutat que comença a la plaça dels Turers i acaba al monestir de Sant Esteve.

— Volta a l’Estany

La volta a l’estany es pot fer d’una tirada caminant, corrents o en bicicleta o, bé, aturant-se als diferents paratges que l’envolten. Per exemple, pesqueres de valor patrimonial, obres d’art de diversos artistes, fonts centenàries, estanyols, zones de banys… localitza-les en aquesta categoria.

— Zones de bany

Sobretot si visites la zona a l’estiu, et vindrà de gust remullar-te. Per tant, en aquesta categoria senyalem diferents zones que està permès el bany: parts de l’estany, gorgues, recs…