Quieter Than Silence

El jazz del desert

Quieter Than Silence El jazz del desert

Sempre he tingut una connexió estranya amb les músiques i harmonies d’orient mitjà.

Potser per això, quan vaig descobrir aquest projecte  musical quasi caic a terra paralitzat. Va ser com un enamorament a primera vista del qual encara porto el seu nèctar dins meu.

“Quieter Than Silence”, en resum, és: Veu increïble. Subtilesa d’execució i interacció dels instruments. Canvis de temps al·lucinants. Atmosferes que em fan viatjar instantàniament a qualsevol lloc… Una obra mestra.

“Quieter Than Silence” va nèixer d’una història d’amistat, més enllà dels estereotips i els conflictes polítics, entre un iranià, Mehdi Aminian, i un sirià, Mohamad Zatari, a Bucarest.

“Quieter Than Silence” té les seves arrels en les cultures musicals sirianes, perses i sufís, aplicant diversos elements rítmics i tímbrics al llarg del procés, que s’entreteixeixen a la perfecció. Això ho converteix en un repertori artístic únic i difícil d’atribuir a qualsevol identitat geogràfica particular.

“Més tranquil que el silenci” no és una declaració política, sinó una resposta estètica al clima polític actual.

Aquest àlbum és una dedicatòria als sirians errants que pateixen angoixa i dolor. És un gest compassiu i una protesta contra tot el soroll buit del món, d’aquí el seu títol “Més tranquil que el silenci”.

Així que aquest és un bon àlbum a tenir en compte per a aquests dies tan complicats que ens esperen. Sortir de la rutina musical és un gran exercici per estar a casa i gaudir del que més ens agrada. És a dir, la música.

Us deixo el disc complet perquè gaudeixis d’aquesta maleïda meravella a la web:

J. M. Rico

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!