RECICLOS

LA INNOVADORA PROVA PILOT DEL RECICLATGE D’ENVASOS AL PLA DE L’ESTANY

RECICLOS: LA INNOVADORA PROVA PILOT DEL RECICLATGE D’ENVASOS AL PLA DE L’ESTANY

El Pla de l’Estany és una de les comarques catalanes més compromeses amb la sostenibilitat i el reciclatge. I la comarca acull aquesta iniciativa que, convida des de fa temps, a millorar les pràctiques del reciclatge d’envasos de tots els veïns i veïnes del Pla de l’Estany.

Després de finalitzar la primera prova on es van recollir 4.434 bosses amb la implicació de 1.042 famílies. La comarca encara la segona fase del projecte amb entusiasme on es pretén millorar, encara més, les pràctiques de reciclatge de tots els veïns del municipi amb l’objectiu de fer del Pla de l’Estany una comarca més sostenible.

A més, amb RECICLOS, reciclar té premi. Tots aquells que reciclin correctament rebran uns punts anomenats RECICLOS que podran bescanviar per fantàstics premis relacionats amb la sostenibilitat i el consum responsable o bé donar-los a causes socials. En el cas del Pla de l’Estany es poden fer donacions a la Fundació Pla de l’Estany per tal que els infants amb discapacitat intel·lectual tinguin més opcions de lleure, o per millorar la il·luminació de la Fundació Autisme Mas Casadevall o destinar-los a l’ONG Metges sense fronteres. 
Si vols contribuir en aquestes causes o si prefereixes guanyar premis per a tu, només t’has de registrar al web app https://pladelestany.reciclos.cat/ i seguir les indicacions marcades per reciclar: separa els envasos i enganxa l’etiqueta identificadora del codi QR a la bossa d’escombraries RECICLOS, escaneja la bossa, diposita-la al contenidor groc i guanya punts.

Ja són moltes les persones que participen de la segona fase del projecte. Per exemple l’Angie Lladó, regidora de l’Ajuntament de Sant Miquel, que creu que aquest és un projecte amb molts incentius positius, tant col·lectius com personals i que val la pena participar-hi. O el cas d’en Xavier Noguer que és veí de Banyoles i ja ha reciclat més de 49 bosses amb RECICLOS. Però també el de la Sònia, veïna de Banyoles, que creu que és important participar a RECICLOS per contribuir al projecte i aportar un granet de sorra. Des que forma part de la comunitat RECICLOS ha donat punts a una iniciativa social i ha estat la guanyadora d’un pack de cosmètica. Tots ells el recomanen a familiars i amics.

RECICLOS és un projecte d’Ecoembes i compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu de proporcionar millores sostenibles al territori català amb un projecte d’economia circular.

Reciclos

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns! 

EL QUE NECESSITES A un sol clic