Recollir les caques de gos, qüestió de civisme

Anna Buxeda i Nadal

Dirigeixo aquestes paraules a totes aquelles persones que no es fan responsables de tot el que implica tenir un gos.

De manera fina i educada, diré que estic cansada i avorrida d’aixecar cada matí la persiana de casa i veure que el carrer és un autèntic “camp de mines”. I ara a l’hivern, a primera hora del matí dels dies de més fred, és “espectacular” veure com les caques més recents encara fumegen. I si només fos això… També estic cansada de netejar soles de sabates, rodes de cotxet i tot el que us pugueu imaginar, dia sí, dia també. Agradable no és, ja us ho deveu pensar. La veritat és que no ens ho poseu fàcil. Realment, dir que em fa molt de fàstic és poc.

Només demano, si us plau, que us feu responsables dels vostres animals domèstics (ells no en tenen cap culpa) i que recolliu els seus excrements: amb una bossa de plàstic i una ampolla d’aigua i/o una tovalloleta, és suficient per retirar-ho i deixar el terra una mica net. Alguns ja ho feu, i s’ha d’agrair.

L’Ajuntament ja s’esforça a col·locar cartells intentant conscienciar a la gent, però crec que de ben poc serveix. Per què sou tan mesells? I el pipí-can, tots sabeu que existeix i per a què serveix? Hem de ser els veïns que us hem d’anar avisant? Tota excusa és bona: «ai, no me n’havia adonat perquè estava mirant el mòbil», «ostres, ara no porto bossa»… I així anar fent. D’altres responen malament o simplement t’ofereixen una mirada esfereïdora.
I això no és tot, aquest mes de gener, fa dies que no podem arribar al centre escolar sense haver de baixar de la vorera per tal de no trepitjar caques de gos. Ens feu estar tant o més pendents d’això, que no pas de vigilar els cotxes que passen o tan sols de poder aixecar tranquil·lament la mirada per veure quin dia fa. Realment una situació penosa en el que teòricament hauria de ser una societat mínimament civilitzada.

Deveu pensar que és molt maco i còmode deixar les caques davant de casa els altres; jo, si voleu, també us puc oferir bolquers plens de caques, tant o més espectaculars i pudents que les vostres, però dubto molt que algú les vulgui.

Només demano a la gent que, si us plau, siguem tots una mica civilitzats i vetllem pel benestar de tothom. Per sort o per desgràcia hem de conviure junts i, si no m’equivoco, a ningú li agrada estar envoltat de merda (de gos o del que sigui). Si vaig errada, només m’ho heu de fer saber.

Siguem gent cívica i responsable d’allò tenim. Només demano aquest petit gest, per a una millor convivència a la ciutat de Banyoles. Crec que hi haurà molta gent que us ho agrairà.

Gràcies.
Anna Buxeda i Nadal

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!