Red (2022)

Ambientada a Toronto, Red retrata la vida de la Mei, una noia de 13 anys dividida entre ser una filla obedient i capbussar-se en les sacsejades emocionals de l’adolescència.

El cinema dels matisos – Red
Comèdia, 2022
Director: Domee Shi
Amb: Rosalie Chiang, Sandra Oh i Ava Morse.

Pot veure’s a Disney+.

Cine Pixar | Disney+: 'Turning Red' suscita polémica entre los espectadores | MARCA Usa

Els temps canvien -i les princeses també. Vaig veure un tuit a mitjans de la setmana passada que feia referència a la nova fornada de pel·lícules de Disney, com Coco (2017), Encanto (2021) o Red (2022). “Els joves d’ara no volem casar-nos amb un príncep, volem que les generacions anteriors ens demanin disculpes”.

I és que la generació dels nostres pares ens ha deixat de llegat un sistema d’expectatives que ens exigeixen ser perfectes. Perfectes en notes a l’institut, perfectes en conducta, perfectes en pulcritud i silencis. De fet, Red va fer bramar un grup petit (però sorollós) de persones que van queixar-se a les xarxes socials del fet que un personatge de tretze anys tingués la regla. No en parlaré més (no menstruo), però podeu preguntar a la persona que menstruï que tingueu més a prop quantes vegades ha vist una princesa Disney amb una compresa.

Ambientada a Toronto, Red retrata la vida de la Mei, una noia de 13 anys dividida entre ser una filla obedient i capbussar-se en les sacsejades emocionals de l’adolescència. Ara bé: quan s’emociona o s’estressa massa, es converteix en un panda vermell gegant.

Veieu-la amb els fills, veieu-la amb els pares. Perquè està doblada al català i és la pel·lícula que t’hagués agradat veure quan vas tenir el primer crush i vas amagar-ne el nom envoltat de cors en una llibreta a sota la taula.

Guillem Lloret i Triola
@lloretitriola

VOLS COL·LABORAR?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!