Comerç del Pla de l’Estany, comerç conscient i de proximitat

Neus Campany Comerç del Pla de l’Estany, comerç conscient i de proximitat


El comerç local és un dels sectors econòmics més afectats per la pandèmia de la Covid-19. L’objectiu d’aquesta secció, que es realitzarà de forma mensual, és donar a conèixer a la població diferents establiments de la comarca que ofereixen propostes de consum responsable. L’Agència Catalana de Consum defineix el consum responsable com a un consum moderat, informat, reflexiu i conscient, que té en compte criteris de sostenibilitat cultural, ambiental, socioeconòmica i lingüista. El consum responsable és racional, solidari, sostenible, de proximitat i compromès amb l’equitat de gènere. A partir d’ara cada mes us oferirem una proposta de consum responsable amb exemples d’establiments i serveis del Pla de l’Estany que ens puguin ajudar a complir aquestes característiques. Comencem!


Proposta 1. Redueix, Repara i Reutilitza. Botigues de segona mà, restauració i serveis de reparació 

Diuen que el millor residu és aquell que no es produeix, però, tot i així, cada any es generen milers de tones de residus a la comarca. Una de les accions per reduir els nostres residus és, abans de desfer-nos d’un producte, intentar reparar-lo i reutilitzar-lo. 

Reparant i reutilitzant aconseguim allargar la vida útil del producte i, com a conseqüència, s’estalvien els recursos necessaris i l’extracció de matèries primeres per fer-ne un de nou, així com l’impacte ambiental que pugui tenir el seu procés de fabricació, transport i logística.  

Les botigues de roba, productes i/o mobles de segona mà, i els serveis de restauració i reparació són un bon exemple de pràctica de consum responsable. En aquesta pàgina  trobareu alguns dels establiments que us permetran aplicar aquesta proposta ja que ofereixen productes de segona mà i/o serveis de reparació. Aprofiteu per visitar-los i donar una nova oportunitat d’ús a allò que donàveu per obsolet.


L'encant


La rebotiga


El vell nou Comerç del Pla de l’Estany, comerç conscient i de proximitat


Agulla màgica Comerç del Pla de l’Estany, comerç conscient i de proximitat


Armanter Coll Comerç del Pla de l’Estany, comerç conscient i de proximitat


Llana i punt Comerç del Pla de l’Estany, comerç conscient i de proximitat


Restauracions Jaume Comerç del Pla de l’Estany, comerç conscient i de proximitat


Neus Campany Comerç del Pla de l’Estany, comerç conscient i de proximitat


La cosiduria Comerç del Pla de l’Estany, comerç conscient i de proximitat


Més propostes de comerç conscient i de proximitat: aquí.


Tens un establiment i s’identifica amb el comerç conscient i de proximitat? T’agradaria que el promocionéssim en aquest espai? Escriu-nos a promocioeconomica@plaestany.cat


Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, finançat pel Servicio Público de Empleo Estatal i cofinançat en un 50% per l’FSE

 

VOLS COL·LABORAR?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!