Reiniciar-nos després de la COVID amb Mindfulness

Cultivem els recursos interns que ens porten cap a l’equilibri, la calma, la claredat i la resiliència.

Reiniciar-nos després de la Covid amb Mindfulness

L’estrès i el patiment que ens ha portat aquesta pandèmia suposen un peatge sobre el nostre cos i la nostra ment. Ara és el moment de recuperar-nos emocionalment i adquirir eines per al futur, ja que no sabem com encararem la tardor i l’hivern. Cal, més que mai, cultivar els recursos interns que ens porten cap a l’equilibri, la calma, la claredat i la resiliència. I això ho podem fer amb el Mindfulness o les pràctiques de l’atenció plena.

Quatre elements d’aquesta disciplina són de gran utilitat en aquests moments:

  1. Aprendre a relaxar-nos i afluixar les capes de tensió acumulades al cos. Perquè, si el cos no es relaxa, la ment no pot estar tranquil·la. I cal mirar que no s’instal·li un estat d’alarma, d’estrès crònic en el nostre organisme, que el perjudica greument en l’àmbit de salut i benestar.
  2. Saber com tornar a la calma després de les emocions difícils. Les circumstàncies externes tot sovint no les podem canviar. Però la manera de gestionar-les té un gran impacte sobre la nostra qualitat de vida. Aprendre a gestionar emocions com la por, la tristor, el neguit, l’ansietat, la incertesa o la ràbia, i trobar el nostre centre serè, ens pot ajudar molt a navegar les tempestes dels mesos vinents.
  3. Cultivar l’apreciació i la gratitud. Perquè, malgrat les dificultats, hi ha moltes coses que sí que tenim i que sí que funcionen bé a la nostra vida, i posar-hi atenció és una font de joia i calma i ens dóna una visió més objectiva de la nostra realitat.
  4. Adquirir eines senzilles i fàcilment reproduïbles a casa. Petites pràctiques i meditacions que puguem fer pel nostre compte quotidianament i que ens connectin amb la pau, el benestar i la resiliència sempre que ho necessitem.

Aquestes i altres eines com la presència aquí i ara, l’autocura, la consciència corporal, l’autoconeixement dels nostres patrons i la compassió interna, són les que treballem en els Cursos i Sessions de Mindfulness a Gestalt Banyoles que reprenem al setembre.


El 19 de setembre, a més, organitzem un taller específic sobre com Reiniciar-nos després de la Covid amb Mindfulness.

Informa’t: gestaltbanyoles@gmail.com – 699.127.451


Molta, molta salut i benestar a tots. Tinguem confiança i cuidem-nos…

Marta Casarramona – animamindfulness.cat

Anima Milfulness

VOLS COL·LABORAR?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns! 

EL QUE NECESSITES A un sol clic