Revetlla de Sant Joan itinerant pels barris de Banyoles

Banyoles organitza una revetlla de Sant Joan itinerant pels barris de la ciutat

• La proposta, impulsada per Gàrgoles de Foc, acabarà amb un castell de focs artificials simultani des de diferents punts elevats Banyoles viurà el proper dimarts 23 de juny una revetlla de Sant Joan itinerant que portarà el foc i la música pels diferents barris de la ciutat. La iniciativa, impulsada i organitzada per l’entitat Gàrgoles de Foc en conveni amb l’Àrea de Festes de l’Ajuntament, substituirà la tradicional celebració que es feia a l’entorn de Correus.

Des de l’organització han destacat que “des de Gàrgoles de Foc volem que la revetlla de Sant Joan no es deixi de fer a la nostra ciutat, però creiem que no és pertinent organitzar una revetlla com s’havia fet fins ara, amb el sopar popular i una festa, tant per responsabilitat com per respecte”. Per aquest motiu, Gàrgoles de Foc ha decidit transformar la revetlla “potenciant el simbolisme de la Flama i el solstici d’estiu i acostant aquest simbolisme als diferents barris de Banyoles”.

D’aquesta manera, la revetlla de Sant Joan se centrarà en una rua que recorrerà els carrers dels diferents barris de Banyoles. La rua farà parada en una plaça de cada barri. A cada plaça es llençaran coets per anunciar l’arribada de la rua i una entitat de la ciutat, com la colla gegantera, hi farà un acte simbòlic.

La rua s’iniciarà el dimarts 23 de juny a 3/4 de 7 de la tarda al recinte de Barraques i
recorrerà per aquest ordre els barris de Can Puig, Canaleta, Mas Palau, Vila Olímpica, Barri Vell, Plaça de les Rodes, La Farga i acabarà al barri de Sant Pere. Com a novetat, es farà una rebuda institucional de la Flama del Canigó a l’Ajuntament.

Des de l’organització han explicat que “el nostre objectiu és que els veïns i veïnes rebin la rua des de les places dels seus barris i per aquest motiu, i per evitar aglomeracions, es faran actuacions a cada plaça”.

Està previst que, una vegada arribi la Flama del Canigó de mà del Centre Excursionista de Banyoles, la secció d’atletisme del Club Natació Banyoles agafi el relleu a la flama i acompanyi la comparsa durant tota la rua. L’arribada de la Flama del Canigó es preveu que es produeixi al voltant de 2/4 de 8 del vespre al Puig de Sant Martirià.

Les activitats acabaran una vegada la rua hagi recorregut tots els barris amb un castell de focs simultani que es farà des de tres punts elevats de Banyoles, concretament, des del Puig d’en Colomer, el pavelló de Can Puig i l’edifici de l’Ateneu al Barri Vell.

PLÀNING I RECORREGUT

 

VOLS COL·LABORAR?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!