RUN4CÀNCER – Porqueres ha doblat la participació!

Les famílies han corregut 5 km

RUN4CÀNCER – Porqueres dobla la participació!

La cursa més concorreguda ha estat un cop més la d’Olot (1.100), seguida de Porqueres (780), que ha doblat el nombre de participants respecte l’any passat

Run4Cancer2020 Porqueres sortida
Tret de sortida a la Run4Cancer de Porqueres, on s’han inscrit 782 participants, el doble que l’any passat. M.A.MARTÍNEZ

Diumenge, 9 de febrer de 2020 – La Run4Cancer ha superat per primera vegada els 5.000 participants en la seva 6a edició, que s’ha celebrat aquest matí simultàniament en vuit poblacions de les comarques gironines: Olot, Figueres, Palafrugell, Planoles, Porqueres, Salt, Tossa de Mar i Riudellots de la Selva. Sota el lema “Mou-te pel càncer”, un total de 5.040 persones de totes les edats han participat en aquest esdeveniment esportiu i solidari organitzat per la Fundació Oncolliga Girona amb motiu del Dia Mundial del Càncer (4 de febrer) i que té la peculiaritat de ser l’única cursa d’aquestes característiques que se celebra al mateix temps en vuit poblacions gironines de set comarques diferents.

La cursa amb més afluència de participants ha estat, un any més, la d’Olot (Garrotxa), amb 1.100 inscrits, seguida de Porqueres (Pla de l’Estany), que ha doblat el nombre d’inscrits respecte l’any passat, passant dels 385 als 780 participants. La resta d’inscripcions s’han repartit de la següent manera: 690 a Palafrugell (Baix Empordà); 680 a Figueres (Alt Empordà); 650 a Riudellots de la Selva (Selva Interior); 520 a Salt (Gironès); 450 a Tossa de Mar (Selva Marítima) i 170 a Planoles (Ripollès).

L’organització ha valorat molt positivament la xifra total de participants, que un cop més creix respecte l’any anterior, quan es van animar a prendre-hi part 4.228 persones. Els participants han rebut una samarreta i una bossa commemoratives de l’edició, així com esmorzar a l’arribada. Gràcies a la col·laboració de Frit Ravich i Aneto s’ha pogut obsequiar també els participants amb un tetrabrick de caldo i una bossa de fruits secs, fins a esgotar existències. A més de les curses, en algunes poblacions s’han organitzat també activitats complementàries, com ara sessions de zumba o d’escalfament.

Tot i que la cursa no té caràcter competitiu, la iniciativa ha aplegat corredors habituals que han optat majoritàriament per la modalitat de 10 km., i també un públic més familiar que ha preferit fer el recorregut de 5 km, corrent o caminant. L’organització de cadascuna de les curses del Run4Cancer va a càrrec de la delegació de l’Oncolliga en aquella població, amb el suport d’ajuntaments, consells comarcals i entitats locals. La iniciativa també compta amb la col·laboració de diversos patrocinadors: Gran Jonquera, Armacell, Seat Proauto, Autocars Solà, Rotary Club Garrotxa, CBG, Dipsalut i diversos comerços de Tossa de Mar.

La iniciativa, que va néixer l’any 2015, té un doble d’objectiu. D’una banda, recollir fons per finançar els serveis que l’Oncolliga ofereix per millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i les seves famílies (suport psicològic, fisioteràpia, estètica oncològica, banc de perruques, préstec de material, llar-residència, etc..). De l’altra, es converteix en una oportunitat per promoure l’activitat física, un hàbit saludable que pot ajudar a prevenir l’aparició del càncer.

Font: Premsa Oncolliga

RUN4CÀNCER – Porqueres dobla la participació!

VOLS COL·LABORAR?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns! 

EL QUE NECESSITES A un sol clic