Saioa Asensio

Fundadora de l’espai musical BUC

saioa asensio

Saioa Asensio, de Portugalete, Bizkaia, fa deu anys es va mudar a Banyoles per amor. La combinació de les seves dues formacions: Estudis Superiors de Música i Piano al Conservatori de Bilbao i Educació Infantil a Girona, la va portar a obrir l’escola de música BUC a Banyoles. Una escola genuïna, acollidora i amb una metodologia que s’adapta a tots els amants de la música, que, a més a més, aquest any estrena un curs en producció musical.


Com se’t va ocórrer obrir una escola de música a Banyoles?

Perquè sóc de Bilbao (ha, ha, ha!). Amb 9 alumnes vaig decidir de tirar-me a la piscina i començar un projecte ben il·lusionada.
Després de treballar en diverses escoles amb mètodes diferents, vaig decidir obrir el Buc per tal de poder oferir allò que veia que mancava: una atenció més pròxima i personalitzada.

Què es pot estudiar al Buc?

Doncs el primer any (fa cinc anys) només érem la Nausica i jo oferint piano, violí i sensibilització musical.
Amb els anys hem crescut i, actualment, també oferim guitarra, baix, bateria, percussió, cant, combo… i ara, fins i tot, producció musical…

L’escola, per quin públic és?

Per tothom!! Està obert per tothom, per totes les edats i nivells. Tant si vols aprendre guitarra per cantar després d’un sopar entre amics o com si vols estudiar per exàmens al conservatori, volem que tothom pugui gaudir de la música.
També obrim als matins pels adults que treballen de tarda i per jubilats que sempre han volgut tocar un instrument.

Què té d’especial el vostre sistema d’ensenyament?

Al Buc ens adaptem als gustos, necessitats i capacitats de cada alumne. Fem un programa adaptat a cadascú de forma vivencial i lúdica.
Per altra banda, potenciem la creativitat com a metodologia, creiem que és una bona manera d’aprendre el llenguatge i l’instrument. I ajudem a l’alumne a desenvolupar les seves idees.

Per tant, feu composició?

Doncs sí, l’acompanyem en el món de la composició, així des de ben aviat pot treballar en les seves pròpies idees i entendre millor la música. I en aquest sentit i per alumnes a partir de 14 anys, tenim una modalitat que tracta de crear, compartir, gravar i tirar endavant projectes propis o en grup.

Abans has dit que oferiu Producció musical? Ostres, quina novetat! Ens ho pots explicar?

Estem ben contents!!, sempre hem pensat que aquest era el darrer pas per la creativitat, sobretot, per la gent jove. Accedir a un curs de producció és complicat i costós i aquest any se’ns ha presentat l’oportunitat per poder-lo oferir (gràcies, Enric i Met!).
Serà un curs personalitzat basant-se en els objectius de cada alumne, ja sigui aprendre a gravar, electrònica, home studio, i molt més… a un preu ben assequible.

L’espai és molt agradable, l’heu dissenyat vosaltres?

Sí!!, aquesta és la meva altra passió. Per nosaltres és fonamental que l’ambient acompanyi, i si et sents a gust, tot flueix.

I si algú es vol informar?

Veniu, tuqueu-me o escriviu-me. Aquí teniu totes les dades de contacte!

Molts èxits i gràcies per explicar-nos el teu projecte!

A vosaltres, un plaer!

Buc espai musical saoia

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns! 

EL QUE NECESSITES A un sol clic