Scott Henderson

… conegut pel seu Blues Band

Scott Henderson és un guitarrista estatunidenc. Li costa trobar les paraules exactes per expressar-se, així que utilitza les seves mans i el seu talent.

Si t’apassiona la guitarra i els gèneres de jazz, blues, rock i funk, hauries de conèixer molt bé Scott Henderson. Un músic amb una impecable trajectòria musical que no et deixarà indiferent.

El músic va començar a tocar la guitarra quan va escoltar el solo de Jimmy Page (Led Zeppelin): Whole Lotta Love. Al llarg de la seva carrera, va tocar amb diversos artistes, com Chick Corea. Va créixer en una atmosfera de blues i rock. Després d’acabar els seus estudis, va aconseguir dominar l’harmonia del jazz i va fer classes per un llarg període.

L’estil musical de Henderson és definit com a jazz fusió i blues. Scott és conegut pel seu Blues Band, on es destapa el gran guitarrista de blues que hi ha en dintre seu.

Sorprèn el seu llenguatge estrany i particular. Una de les seves característiques personals, musicalment parlant, consisteix a col·locar frases de blues sobre harmonies molt complexes amb un resultat sorprenent. En el seu revolucionari text d’harmonia avançada, en el qual explica com funciona el seu mètode, toca principalment amb les maneres que es desprenen de l’escala menor harmònica. Si estàs aprenent a tocar la guitarra o ets dels que sent que la guitarra és una disciplina que mai s’acaba d’aprendre, busca els seus tutorials i continua formant-te com a guitarrista. Aquest és un dels tutorials que jo he utilitzat per estudiar guitarra. Espero que us sigui útil.

Va ser influït pel blues de guitarristes com Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan, Albert King, etc.

Rico Liquete

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!