Selftape (2023)

Les germanes Vilapuig van triomfar el mes passat amb una sèrie d’autoficció (que no és el mateix que una docusèrie) amb la qual procuren explicar l’èxit de Polseres Vermelles (2011). A través de 6 capítols, la sèrie també retrata la vida i els reptes d’una persona jove a Barcelona.

El cinema dels matisos – Selftape (2023)
Drama, 2023
Creadora: Bàrbara Farré
Amb: Joana i Mireia Vilapuig

Pot veure’s a Filmin.

 

Queda poca gent que no l’hagi vist encara, no? Les germanes Vilapuig van triomfar el mes passat amb una sèrie d’autoficció (que no és el mateix que una docusèrie) amb la qual procuren explicar l’èxit de Polseres Vermelles (2011). A través de 6 capítols, i d’una forma similar, però extraordinàriament superior i més sana que Autodefensa (2022), la sèrie també retrata la vida i els reptes d’una persona jove a Barcelona.

Fa dos mesos dèiem, parlant de Desperate Housewives, que les sèries d’ara són diferents. I Selftape n’és un exemple claríssim. No és una sèrie que pretengui crear un univers ni assolir una comunitat de fans. És una minisèrie que capta el to i la temperatura d’un moment i el serveix, molt ben executat, a un públic concret en temps i espai.

Se n’han dit moltes coses, però hi ha dos matisos importants. Per una banda, la temàtica motriu de l’argument és l’enveja entre les dues germanes. I aquesta enveja es dibuixa de forma brillant com una addicció, amb les seves pujades (colar-se a un hotel i fer sexe amb l’encarregat per sentir que tens control sobre una part de la teva vida) i baixades (trucar un ex-xicot i drogar-te amb ell per inhibir-te de la teva vida).

Per altra banda, l’eina narrativa d’utilitzar vídeos d’arxiu de quan eren petites. Aquesta eina la va utilitzar també la Jana Jubert a Signar les Arres (2022) per presentar-se al concurs VOC d’Òmnium. No va guanyar.

Guillem Lloret i Triola
@lloretitriola

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!