Les eines digitals han revolucionat per complet la manera en què escoltem música i, en conseqüència, han obert un nou horitzó a músics i autors a l’hora de difondre la seva obra i fer-la arribar al públic. Spotify, Youtube, Instagram, Twitter i tantes altres plataformes s’han convertit en una eina bàsica per a tot músic. Però com se’ls pot treure el màxim de profit?
Per abordar-ho el programa Soc Autor, impulsat per la Fundació SGAE, La Tornada i les Cases de la Música, proposa una sessió dedicada a desgranar i debatre sobre tots aquests recursos digitals i com gestionar-los de la forma més eficient possible. Serà el divendres 7 de febrer en un debat obert a l’Ateneu de Banyoles que comptarà amb la presència de la cantant Susana Ventura, més coneguda com a Suu, i el director de la discogràfica gironina U98 Jordi Puig.
Serà una sessió formativa pensada per a autors emergents amb l’objectiu de poder-los orientar a tirar endavant els seus projectes musicals a partir de les experiències i visions d’autors ja consolidats i altres professionals del sector. De fet, aquest és l’objectiu bàsic del projecte Soc Autor, una iniciativa que van impulsar la Fundació SGAE i les Cases de la Música i que, des de l’any 2018, va incorporar també una línia de debats formatius adreçats als autors coordinats per la promotora gironina La Tornada.
Així doncs, Soc Autor torna a posar en primera línia la feina de l’autor per dotar-lo d’eines, oferir-li assessorament i formació, i afavorir un intercanvi d’experiències a través del treball en xarxa. L’objectiu de Soc Autor és, novament, promoure el fet autoral, reconèixer la tasca d’aquest col·lectiu i enriquir-lo en coneixements.