SI US PLAU, FES-TE SOCI DE CÀRITAS

Caritas

Des de principis d’any, el món s’ha vist afectat per la pandèmia de la Covid-19. Un virus letal que s’ha emportat la vida de moltes persones i que amenaça la de moltes més a causa de la malaltia i la pobresa.

De la malaltia se n’ocupa el personal sanitari que ha hagut de batallar en primera línia, posen en risc la seva salut física i mental. Un cop aturat el primer cop i amb la situació més controlada, ara veiem els estralls que això ha comportat per l’economia que s’ha hagut d’aturar quasi totalment per intentar preservar la vida dels ciutadans.

Ara ens toca a nosaltres, les entitats del tercer sector, estar al capdavant de les conseqüències d’aquesta crisi i fer front a la pobresa.

 

Preveiem que la demanda d’ajuda en els pròxims temps es triplicarà i tot i l’esforç de les administracions, com sempre els més desvalguts se n’emportaran la pitjor part. Ens preocupa la falta de recursos per fer front als pagaments més elementals, però sobretot en el que suposarà això per tants nens i nenes que ja tenien dificultats amb els estudis per la seva situació econòmica i familiar i a qui Càritas atén en els serveis educatius i que ara veuen duplicades les seves mancances. La majoria no disposa d’ordinador ni d’un espai on poder estudiar en condicions, amb la qual cosa l’abisme entre classes socials s’intensifica encara mes.

L’eina per erradicar la pobresa i que aquesta no es cronifiqui en aquestes famílies és l’educació. Ara més que mai Càritas ha d’estar al seu costat, al d’ells i al de totes les persones que s’acostin en recerca d’acollida, esperança i el primer esglaó per remuntar aquesta situació dramàtica. Això vol dir habilitar espais per atendre als usuaris en condicions de màxima seguretat i garantir també la dels treballadors i voluntaris de la nostra entitat. I això vol dir també que necessitarem més recursos.

Càritas atén al Pla de l’Estany més de 1000 persones. En tot el Pla de l’Estany tenim 50 socis. Fer-te soci de Càritas vol dir treballar per la igualtat i la fraternitat, per evitar la injustícia i la vergonya que suposa que una societat benestant tingui entre els seus membres persones que no tenen unes mínimes condicions dignes per viure i mirar el futur amb esperança.

Fer-te soci de Càritas vol dir permetre el manteniment de la vintena de programes engegats per ajudar a infants, joves, gent gran que troben a la nostra entitat una càlida acollida i l’acompanyament necessari per tirar endavant en situacions adverses.

Ara més que mai, et necessitem.

Si us plau, fes-te soci. Mai els teus diners estaran més ben invertits.

Càritas Pla de l’Estany Tel: 972.583.055
Mail: banyoles@caritasgirona.cat
Núm. compte: ES64 2100 0023 41 0101615988

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!