Sol·licita la gestió d’un hort públic a Can Puig

Banyoles obre el termini per sol·licitar la gestió d’un hort públic a Can Puig


L’Ajuntament de Banyoles ha obert el termini per sol·licitar una llicència de gestió dels horts públics al barri de Can Puig.


El termini, que es va obrir dimecres passat, s’allargarà fins al proper 16 de setembre. L’Ajuntament disposa de deu horts urbans que estan situats en uns terrenys municipals al bosc de Can Puig.

L’espai, que es va arranjar per aquesta finalitat, compta, a més dels deu horts, amb deu casetes individuals per a guardar les eines i els usuaris poden accedir a una bassa d’aigua comunitària per al rec.

La nova convocatòria s’ha obert després que caduqués l’anterior i una vegada s’han fet treballs de millora de l’espai per condicionar-lo de nou per a la nova convocatòria d’adjudicació.

Les tasques han anat a càrrec d’alumnes del programa d’inserció professional en l’especialitat d’auxiliar de vivers i jardins de l’INS Josep Brugulat i d’operaris del Centre El Puig que s’han encarregat de netejar l’espai i preparar-lo.

Per optar a l’adjudicació d’un hort, caldrà no disposar, com a propietari o arrendatari, de cap altre hort o terreny de conreu similar, ser major de 18 anys i estar capacitat físicament per al treball agrícola.

A més, només es permet la sol·licitud d’un hort urbà per unitat familiar i domicili. La llicència serà vigent per a un termini de quatre anys. Les sol·licituds per a gestionar un dels horts urbans es pot fer a través del registre general de l’Ajuntament fins al 16 de setembre.

El sistema d’adjudicació de les llicències es farà a través de sorteig públic. Una vegada adjudicats els horts, les persones usuàries hauran d’assistir a un curs de formació que oferirà l’Ajuntament a les persones titulars de les llicències.

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!