SUMEM BANYOLES NO HA ASSISTIT A L’ACTE INSTITUCIONAL DEL 8-MARÇ

Però han enganxat compreses amb lemes feministes com a acció reivindicativa

SUMEM BANYOLES NO HA ASSISTIT A L’ACTE INSTITUCIONAL DEL 8 DE MARÇ I DENUNCIA QUE ES CONTRAPROGRAMÉS LA MANIFESTACIÓ UNITÀRIA

SUMEM BANYOLES NO HA ASSISTIT A L'ACTE INSTITUCIONAL DEL 8-MARÇ

 

La formació ha realitzat una acció visual sorpresa pels carrers de Banyoles que ha consistit a enganxar compreses amb lemes feministes als carrers

 

La formació Sumem Banyoles no ha assistit a l’acte institucional organitzat conjuntament pel Consell Comarcal del Pla de l’Estany i l’Ajuntament de Banyoles amb motiu del Dia de la Dona Treballadora. Les regidores de la formació han justificat la seva absència a través d’un cartell que han col·locat en una de les cadires de la sala de plens on s’ha celebrarat l’acte i on es podia llegir: “Avui 8-M a les 18 h hi ha una manifestació unitària. Lamentem la nostra absència però on ens pertoca ser és al carrer“.

 

Sumem Banyoles ha denunciat així que es “contraprogramés” una manifestació unitària de tota la demarcació que se celebrarà a Girona a la mateixa hora, a les 18 h. Els regidors mostren així la seva disconformitat amb un acte institucional del qual no han estat informats prèviament, més enllà de rebre una invitació per correu electrònic aquesta mateixa setmana que no requeria confirmació.

 

Però el més greu per a Sumem Banyoles és que no s’ha comptat amb cap de les entitats feministes ni organitzacions de dones de la comarca pel disseny ni organització de l’acte. Alhora que les regidores han afirmat que on els pertoca ser és al carrer, al costat de les dones mobilitzades, o fins i tot darrere, i no en un acte institucional allunyat de la realitat i liderat per homes.

 

Sumem Banyoles ha justificat la seva absència a les responsables del documental que es projectarà durant l’acte, titulat Les dones de la meva vida, per tal d’evitar qualsevol malentès i fer-les partícips de la seva decisió.

 

ACCIÓ VISUAL SORPRESA PELS CARRERS DE BANYOLES

 

Sumem Banyoles ha realitzat una acció visual sorpresa aquest matí pels carrers de Banyoles amb motiu del 8 de Març, Dia de la Dona Treballadora. Una jornada de lluita que ha consistit a enganxar compreses amb lemes feministes. D’aquesta manera, la formació ha volgut posar de manifest l’opressió masclista sobre el cos de la dona i la seva vida.

 

En aquest sentit, s’han penjat frases com “Encara et mutilen el clítoris perquè no sentis plaer”, “7.000 euros són els que arribarà a pagar una dona catalana durant la seva vida pel sol fet de ser dona i tenir la regla”, “La regla no és una deixalla, és part de mi”, “Encara et redueixen a ‘mare de’ o ‘esposa de'”, “Encara t’agredeixen sexualment a les discoteques”, “Encara et maten a cops de pedra per cometre pecats”, “Encara et posen un mocador per a comprovar la teva virginitat” o “Encara donen els fills fruit de la violació al violador”, entre altres.

VOLS COL·LABORAR?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns! 

EL QUE NECESSITES A un sol clic