SUMEM BANYOLES: CIUTAT MÉS AMABLE, SOSTENIBLE I SEGURA

SUMEM BANYOLES PLANTEJA UNA CIUTAT MÉS AMABLE, SOSTENIBLE I SEGURA A LA PRIMERA TROBADA DE LA TAULA DE LA MOBILITAT

 

El dilluns 8 de juny a la tarda es va celebrar la primera trobada de la Taula de la Mobilitat, inclosa en els punts de la moció que Sumem Banyoles va presentar a l’últim ple.

 

Sumem ha impulsat aquest canvi amb l’objectiu de tenir una ciutat més amable, sostenible i segura. Aquest és el plantejament que el grup municipal va portar a la Taula de la Mobilitat.

 

Aquests darrers dies, i com a una de les poques conseqüències positives de la COVID-19, hem après a viure amb menys cotxes, apreciant el silenci i l’aire més pur; hem descobert així una ciutat més amable, menys sorollosa i més tranquil·la. Amb menys cotxes circulant per la ciutat, aquesta també s’ha fet més segura per a les vianants, les bicicletes i les VMP (vehicles de mobilitat personal: patinets…). No podem permetre’ns el luxe de deixar passar aquesta oportunitat de consolidar aquestes canvis tan positius. Si no volem anar enrere, com els crancs, cal que seguim avançant i construïm plegades, una ciutat més còmoda, més amable i més sostenible. #Recuperemelscarrers, perquè els carrers de Banyoles siguin pensats per a les bicicletes i els vianants, i no prioritzant els cotxes. Hem d’aprofitar l’aprenentatge col·lectiu que hem fet en el procés de confinament i fer les modificacions en carrers, places i vials que ho facin possible.

 

Com a Sumem Banyoles, i a través de la moció per l’ampliació dels espais pels vianants, aprovada per a millorar la mobilitat de la nostra ciutat augmentant i millorant la xarxa de carrils bici, hem plantejat un seguit de propostes. Propostes concretes senzilles i de cost reduït; amb l’objectiu que s’implantin de forma immediata.

 

Abans del mes de juliol del 2020 esperem poder comprovar les primeres intervencions en diversos punts de la ciutat. Es proposa, al cap i a la fi, una modificació global de la ciutat durant tot el 2020 que es revisarà i valorarà a finals d’any, per seguir avançant en una ciutat pensada per a les persones, amb la vida al centre, amb el cel net i els carrers a la mida de les banyolines.

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!