Sushi (2023)

‘Sushi’, el curtmetratge del grandíssim Iván Morales estrenat al festival D’A, és una obra que aborda la paternitat a través de la seva pròpia experiència.

El cinema dels matisos – Sushi (2023)
Drama, 2023
Director: Ivan Morales
Amb: Xavi Sáez, Àlex Monner i Blanca Valletbò

Pot veure’s a festivals i, espero que aviat, a Filmin.

 

‘Sushi’, el curtmetratge del grandíssim Iván Morales estrenat al festival D’A, és una obra que aborda la paternitat a través de la seva pròpia experiència. En justos 20 minuts explora les pors i les decisions de molts homes davant el repte de tenir un fill, amb tots els matisos i tots els dubtes i totes les pors i totes les angoixes.

Els protagonistes, Àlex Monner i Xavi Sáez, encarnen respectivament un fill no desitjat i un pare que es retroben menjant sushi. El film s’enfoca en la revisió de la paternitat “tradicional i normativa”, i defensa la necessitat de trobar maneres més sanes d’establir les relacions pare-fill.

Per què l’heu de veure? L’Iván Morales ha fet servir un procediment teatral per muntar la pel·lícula, amb molts assajos i converses per tal d’arribar al rodatge amb prou autenticitat. En aquest sentit, molt similar a Wasp (2003), a l’obra Calavera de Connemara (té el mateix humor irlandès de la gent que no s’estima a si mateixa) i a les grans obres de Martin McDonagh. Cinema vérité.

Només una cosa ens agrada més que veure una pel·lícula, i és parlar-ne i recordar-la. Ens ho ensenya Estellés (“Animal de records, lent i trist animal // Ja no vius, sols recordes”) i ens ho ensenyen els stories d’Instagram. La vida és una història i, com que depèn de com l’expliquem, moltes vegades ens sentim interpel·lats a l’hora de veure una pel·lícula que explica, en part, la nostra història. Sushi n’és una, gaudiu-la.

Guillem Lloret i Triola
@lloretitriola

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!