TEISA rebrà un guardó pel centenari

TEISA rebrà un guardó pel centenari, demà, per part de  la Cambra de Comerç de Girona pel seu centenari

L’acte té lloc aquest dimarts (16 h) a la seu de la companyia de transports, a Girona


TEISA rebrà un guardó pel centenari

Un dels primers vehicles que va utilitzar TEISA quan es va fundar el 1920


L’empresa gironina de transports TEISA (Transports Elèctrics Interurbans SA) rep demà dimarts dia 18 de maig (16 hores) un guardó de la Cambra de Comerç de Girona pel seu centenari. L’acte tindrà lloc a la seu de la companyia, al barri de Pont Major de Girona (Carrer Sardenya, 16), i comptarà amb la presència de Jaume Fàbrega, president de la Cambra de Comerç de Girona; Marta Madrenas, alcaldessa de Girona; Marta Sureda, regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Girona; i Lluís Coromina i Àlex Gilabert, president i director-gerent de TEISA, respectivament.

TEISA, fundada el 1920, rep aquest 2021 un dels ‘Guardons als Establiments històrics 2020’ perquè l’any passat l’entrega no es va poder dur a terme en coincidir amb l’inici de la pandèmia de la COVID-19. Per aquest motiu, la Cambra de Comerç de Girona ha optat per visitar les empreses guardonades per entregar- los in situ un diploma i una placa de forja.


TEISA, presents al territori gironí i barceloní i caminant cap als autobusos elèctrics

El Grup TEISA (Transports Elèctrics Interurbans SA) és una empresa familiar que va néixer el 13 de març del 1920 a Banyoles. L’entrega de la Cambra de Comerç de Girona coincideix pocs dies després que TEISA estigui tornant als orígens, ja que està realitzant proves amb autobusos 100% elèctrics en quatre línies de transport urbà de Girona. Es tracta d’unes proves realitzades pel projecte de la xarxa de carril ràpid BRCAT Salt-Girona de la Generalitat de Catalunya i que tindran continuïtat els propers mesos. D’aquesta manera, la companyia torna al seu passat, ja que quan es va fundar va posar en funcionament dos òmnibus elèctrics impulsats per bateries que es recarregaven mitjançant l’energia nocturna sobrera de centrals hidroelèctriques del Pla de l’Estany.

La companyia compta amb 62 línies de transport regular i a demanda i amb un centenar de rutes escolars i de transport adaptat, a més d’oferir serveis turístics i d’excursions d’àmbit nacional i circuits internacionals en autocar. TEISA és present a gran part d del territori gironí i part del barceloní, ja que dona servei a poblacions com Sant Feliu de Guíxols, Girona, Banyoles, Olot, Ripoll, Camprodon, Puigcerdà, Figueres, Santa Coloma de Farners, Sant Hilari Sacalm, Sant Celoni, Vic i Barcelona, entre d’altres.

El 2019 van rebre un reconeixement per l’aposta per la sostenibilitat en les flotes de vehicles i als últims tres anys han invertit set milions d’euros en la renovació de busos i d’autocars.

TEISA rebrà un guardó pel centenari TEISA rebrà un guardó pel centenariTEISA rebrà un guardó pel centenari

TEISA rebrà un guardó pel centenari

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!