This Way Up (2019)

Gràcies al Serializados Fest 2021 i a Filmin -gràcies!-, molts vam tenir l’oportunitat de descobrir sèries sense moure’ns de casa.

Cinema dels matisos: This Way Up
Drama, 2019
Creador: Aisling Bea
Amb: Aisling Bea, Sharon Horgan i Tobias Menzies

Pot veure’s… enlloc, encara. Si sou al Regne Unit (o, jo no us ho he dit, però utilitzeu una VPN), podeu veure-la al Channel 4.

La protagonista de This Way Up

Gràcies al Serializados Fest 2021 i a Filmin -gràcies!-, molts vam tenir l’oportunitat de descobrir sèries sense moure’ns de casa, com la primera Filmin’s Original, Doctor Portuondo (2021). Entre totes, però, els catalans vam poder veure per primer cop l’entronitzada com “la filla de Fleabag (2016)”. I el càrrec és, com a mínim, injust.

This Way Up (2021) parla de les peripècies d’una jove irlandesa que viu a Londres i que es recupera, amb certa ironia, d’una crisi nerviosa que va dur-la a un internat. La seva germana gran (amb reminiscències a la Bea Segura, no pot ser que sigui l’únic que ho vegi) l’acompanya en la seva vida de professora d’anglès per a adults que venen de fora i en la relació amorosa -molt ben escrita- que té amb el pare d’un alumne a qui fa classes.

No és la nova Fleabag. Encara que parli d’una noia que ha tocat fons i encara que sigui una sèrie on la creadora és l’actriu principal, el cor de la sèrie i les sensacions son completament diferents. Des d’una relació diferent entre germanes (a diferència de la predecessora, aquí es porten molt bé) a una pèssima tria de la banda sonora.

Per què s’ha de veure? Perquè fa riure. Perquè tothom en parla. I per entendre com pateix la germana d’una persona que ha estat ingressada per problemes de salut mental. Perquè -surt al segon capítol- “to be mental” deixi de ser un insult.

 

Guillem Lloret i Triola
@lloretitriola

VOLS COL·LABORAR?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!