Tretze obres premiades en els Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona 2020

23a edició

Tretze obres premiades en els Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona 2020

La 23a edició dels Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona 2020, que organitza la Demarcació de Girona del COAC, ha guardonat un total de 13 obres de les 22 seleccionades, de les quals 12 han estat distingides pel Jurat, format per les arquitectes Maria Rubert de Ventós com a presidenta, i Eileen Joy Liebman i Marta Sequeira com a vocals; i la tretzena correspon al Premi de l’Opinió que atorga la ciutadania amb el seu vot.

Arquitectures
En la categoria Arquitectures hi ha hagut quatre mencions especials ex aequo: dues d’Habitatge i dues de Patrimoni. Les mencions especials ex aequo d’Habitatge han estat per Casa grada, d’Arnau Estudi d’Arquitectura, i Una casa de poble, d’Atheleia Arquitectura. Pel que fa a les mencions especials ex aequo de Patrimoni han estat per Terracotta Museu, d’Escribà-Nadal, arquitectes, i Recuperant el castell de Montsoriu, de Castells i Marqués.

En aquesta categoria hi ha hagut tres mencions: La darrera casa, d’Arnau Estudi d’Arquitectura; Terrasses, d’unparelld’arquitectes, i Hotel can Liret, d’Anna Sabrià.

Interiors
En la categoria Interiors el jurat ha premiat Cafeteria Buttercup, de VINNCLE gastronomia i disseny: Anna Sabrià, Jordi Ginabreda i Gerard Formentí. La menció d’Interiors ha estat per a Reforma Sant Daniel, de Taller Sau SLP.

Paisatges
L’obra premiada en la categoria Paisatges ha estat Can Sau, d’unparelld’arquitectes + Quim Domene.

Efímers
En la categoria Efímers s’ha premiat La tercera cara de la Lluna, de Pep Admetlla + Isaki Lacuesta. En la mateixa categoria, el Jurat també ha donat una menció a Sota el gel, de LAR Arquitectura i Rehabilitació.

A les obres que han estat reconegudes pel Jurat professional cal afegir el Premi de l’Opinió, que aquest 2020 ha estat per a Casa 1701, de Nordest Arquitectura. Aquest guardó, que el concedeix la ciutadania, ha tingut una participació de més de 2.000 vots fins al 14 de setembre al portal www.premisarquitecturagirona.cat entre les 57 obres presentades a la 23a edició.

Un any més, els Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona han estat possible gràcies a les empreses i institucions que hi donen suport, com ara el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona i els ajuntaments de Girona, Figueres i Olot; Jung, com a patrocinador principal; Brancós Ceramics, iGuzzini, Itisa i Technal, com a patrocinadors, i Arcadi Pla SA, Arquia, Ascensors Serra, Boffi – De Padova, Figueras International Seating, HNA – Germandat Nacional d’Arquitectes, Hotel Ciutat de Girona, IRSAP, Palahí, Plantalech, Tendències Girona i Vidresif, com també Caves Llopart i el Restaurant Mimolet com a col·laboradors, mentre que La Comarca d’Olot, el Diari de Girona, l’Empordà, l’Hora Nova, el Punt Avui i Televisió de Girona són els mitjans de comunicació oficials.

Més informació > www.premisarquitecturagirona.cat

VOLS COL·LABORAR?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns! 

EL QUE NECESSITES A un sol clic