Llotja del Tint

Únic edifici de tint manufacturer que es conserva a Catalunya.
Carrer Sant Pere, 8, 17820 Banyoles, Girona

LLOTJA DEL TINT és una obra inclosa en l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. És un edifici representant del gòtic civil català del segle XV que originàriament es destinava el tint de les teles o teixits de llana que es fabricaven en la ciutat.

En el seu origen es destinava al tint de les robes o teixits de llana que s’elaboraven a la ciutat de Banyoles. La gran alçària de l’edifici es deu al fet que en el procés de tintatge es produïen vapors insans que s’intentaven evitar amb l’alçària. Les teles, una vegada tenyides, es penjaven sota la teulada per tal de fer el primer assecat. L’aigua que s’utilitzava en aquest procés preindustrial provenia del rec major.

Després de caure en desús durant molts anys, el 1971 l’ajuntament va recuperar l’edifici a fi d’evitar-ne la destrucció. Des d’aleshores s’utilitza com a equipament cultural i sala municipal d’exposicions.


LONJA DEL TINTE es una obra incluida en el Inventario del Patrimonio Arquitectónico de Cataluña. Es un edificio representante del gótico civil catalán del siglo XV que originariamente se destinaba el tinte de las telas o tejidos de lana que se fabricaban en la ciudad.

En su origen se destinaba el tinte de las telas o tejidos de lana que se elaboraban en la ciudad de Banyoles. La gran altura del edificio se debe a que en el proceso de tintado se producían vapores insanos que intentaban evitar con la altura. Las telas, una vez teñidas, se colgaban bajo el tejado para hacer el primer secado. El agua que se utilizaba en este proceso preindustrial provenía del riego mayor.

Tras caer en desuso durante muchos años, en 1971 el ayuntamiento recuperó el edificio a fin de evitar su destrucción. Desde entonces se utiliza como equipamiento cultural y sala municipal de exposiciones.


LLOTJA DEL TINT is a work included in the Inventory of the Architectural Heritage of Catalonia. It is a building representative of the Catalan civil Gothic of the fifteenth century originally intended for the dye of fabrics or wool fabrics that were made in the city.

Originally it was used to dye the fabrics or wool fabrics that were made in the city of Banyoles. The great height of the building is due to the fact that tiny vapors were produced in the process of tanning that were tried to avoid with height. The cloths, once stained, were hung under the roof to make the first drying. The water that was used in this preindustrial process came from the greater rec.

After falling into disuse for many years, in 1971 the city hall recovered the building in order to prevent its destruction. Since then it is used as a cultural facility and a municipal exhibition hall.

Valoreu i escriviu una ressenya

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Carrer Sant Pere 8
Banyoles 17820 CT ES
Com arribar-hi