Angust

vedella de Mieres

Angust, vedella de Mieres

Angust vedella de Mieres

Angust,  som ramaders ubicats a la Garrotxa, especialitztats en la producció de carn de vedella de la raça Angus. Ramaderia lligada a la terra, amb especial cura amb el medi ambient i el màxim respecte pel benestar animal.


T’ho portem a casa!


Botiga online


La raça

Es tracta d’una raça bovina autòctona d’Escòcia. El greix infiltrat a la carn li dona una textura molt agradable al paladar, tendre i d’una gran intensitat de sabor. Té un color vermell viu i un aspecte vetat d’infiltració de greix que la diferencia de les altres carns de vedella.


Característiques nutricionals

El seu valor nutricional està altament orientat per al consum en dones embarassades, aportant els nutrients necessaris per al nadó. També és molt recomanable per a esportistes, ajudant-los a mantenir el seu nivell energètic i col·laborant en la regeneració del teixit muscular.

Conté aminoàcids essencials en quantitats equivalents a les que necessita el cos humà. És un aliment ric en minerals com el ferro i el zinc. Aquest últim necessari pel bon funcionament del sistema immunitari. Té un alt contingut en vitamines del grup B, que permeten una correcta absorció de grasses i proteïnes i així contribueix al bon funcionament del sistema nerviós.  També té alt contingut en àcids grassos insaturats (Omega 6)


Història i procedència

Provinent d’Escòcia, la raça té el seu actual nom a causa del seu origen, ancorat en les zones de Aberdeenshire i Angus.

Encara que no es coneix exactament la data del seu inici, però se sap que la raça Aberdeen-Angus és una de les més antigues del món. Segons experts, la raça prové dels animals salvatges sense banyes del nord d’aquest territori anomenats Angus doddies, fins que el pioner de la raça Hugh Watson, va seleccionar una sèrie d’animals amb els quals es va crear el primer llibre genètic.

A partir d’aquest moment, amb les millores de comunicacions i l’interès mundial ramader per a conèixer altres races fora de les autòctones de cada zona, la raça va començar a expandir-se mundialment, fonamentalment cap a Amèrica i altres països d’Europa.


Característiques de l’animal

Un tret característic de la raça és que no tenen banyes, ja que els primers criadors de la raça van seleccionar els animals que no en tenien, avui dia és un factor genètic dominant. Són de temperament plàcid, caràcter dòcil i tranquil. Aquestes característiques afavoreixen en el maneig i cura dels animals.

S’adapten fàcilment a la climatologia dels diferents indrets, fet que ha permès que s’estengui la raça a molts països diferents.

També cal destacar les seves qualitats com a vaca mare, a causa de la seva gran facilitat de parts, la disminució de temps en la seva gestació i la producció lletera.


Característiques organolèptiques

La carn obtinguda dels exemplars d’aquesta raça presenta unes característiques gastronòmiques superiors, destacant pel sabor intens, l’alt grau d’infiltració, la gran suculència i el caràcter increïblement tendre que es desfà a la boca. A totes aquestes qualitats excepcionals a ANGUST hi sumem que som productors de proximitat, cosa que garanteix la seva frescor i l’aplicació dels més alts estàndards de qualitat i benestar animal per donar carns excel·lents i saludables.


Valoreu i escriviu una ressenya

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *