Auditori de l’Ateneu de Banyoles

La inauguració de l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles, el 18 d’octubre de 2008, va suposar la culminació del projecte de l’Ateneu –CMEM, un espai dedicat principalment a la música nascut l’any 2003 amb la voluntat de potenciar la formació, la producció i l’exhibició musical en els seus diferents formats. D’aquesta manera, la ciutat de Banyoles compta amb un espai privilegiat amb una programació estable de mitjà i gran format, amb actuacions estilísticament molt variades i per a tot tipus de públic, que van des de les músiques del món al jazz, passant pel pop, el rock o la música clàssica. Un escenari pensat, també, perquè els alumnes de l’Escola Municipal de Música de Banyoles hi puguin assajar i mostrar periòdicament el seu treball.

Agenda de concerts

Al web de l’Auditori hi pots consultar tant la programació cultural vigent com les anteriors.

Venda d’entrades

La programació de l’Auditori de l’Ateneu forma part de la programació d’arts escèniques de l’Ajuntament de Banyoles. Per adquirir entrades per a algun dels concerts de l’Auditori hi ha tres opcions: presencialment a l’Ajuntament de Banyoles, per internet a la pàgina web de Cultura Banyoles o bé una hora abans a la taquilla.

Artista Resident

La residència artística de l’Ateneu –CMEM comença el 2011. És un projecte promogut per Joventuts Musicals de Banyoles que pretén oferir un acostament diferent entre els intèrprets i el públic, ja que un solista o grup és escollit per protagonitzar durant tot un any natural un complet programa de concerts i activitats paral·lels i pedagògiques. Als artistes se’ls dóna carta blanca per suggerir un mínim de tres concerts amb les formacions i repertoris que ells escullin i que permetin oferir un retrat de les seves diverses facetes artístiques. D’aquesta manera, les residències artístiques de l’Ateneu –CMEM són una aposta pionera pels músics emergents més destacats que permet crear un vincle especial entre els artistes i el públic. Per a la ciutadania, és una oportunitat de conèixer a fons una proposta musical, des de diferents vessants i contextos.

La novena edició de la residència artística de l’Ateneu –CMEM es posa en mans del guitarrista espanyol amb més projecció internacional del moment, Rafael Aguirre. Amb unrepertori de més de 30 concerts per a guitarra i orquestra, Aguirre ha passejat el seu virtuosisme i immens repertori per 34 països i ha fet història a l’estat espanyol amb l’obtenció de fins a tretze primers premis internacionals. Aquí pots consultar les residències artístiquesdels altres anys.

Valoreu i escriviu una ressenya

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Carrer de la Canal 25
Banyoles 17820 CT ES
Com arribar-hi
De dilluns a dijous de 16 a 20h. Els divendres de 10 a 13h.