BANYOLES SOLIDÀRIA

ONG del Pla de l'Estany

banyoles solidaria

BANYOLES SOLIDÀRIA és una ONG que, des de 1994, treballa i potencia la solidaritat entre les persones, pobles i cultures.

Som un grup de gent diversa i ideològicament plural, que no es conforma a sentir parlar de la pobresa dels pobles del Sud, sinó que actua per a combatre-la. Pretenem impulsar la cooperació solidària amb els països del Sud, fomentar els agermanaments de la comarca amb Condega, la Comunidad Segundo Montes i Kerewan, col·laborar en actuacions humanitàries i d’emergència i sensibilitzar la població dels problemes de la pobresa.


Què fem?

Les nostres activitats locals arriben ben lluny i connecten amb els nostres projectes internacionals

 

Què fem als pobles germans?

Hi tenim projectes en marxa. Exactament, a Condega (Nicaragua), Segundo Montes (El Salvador) i Kerewan (Gàmbia), en diferents camps de la cooperació: Educatius: construccions d’escoles, beques escolars i donació de material escolar i esportiu. Desenvolupament agrari: microcrèdits, donació de maquinària, regadius, molins fariners, dipòsits per al gra, donació d’adobs i llavors… Serveis socials: Atenció a nens de carrer, transport comunitari, apadrinament de nens discapacitats i avis desemparats, ajuda d’emergència… Atenció sanitària: Construcció i dotació d’un dispensari, tramesa de medicaments, formació de personal sanitari.


Què pots fer tu?

Tu ens pots ajudar a fer molt més

 

Participa en les nostres reunions

Cada 2n i 4t dimarts de cada mes, de 8 a 24 de 10 del vespre, ens reunim al Centre Cívic de Banyoles, carrer Barcelona 54, al barri de la Farga.

 

Fes-te persona voluntària

Participa en les nostres activitats. Durant l’any fem algunes activitats de denúncia, de sensibilització o per recaptar fons i qualsevol ajuda de tota mena hi serà benvinguda! També és molt important que ens ajudis a fer difusió d’aquests actes.

 

Apadrina

Tens l´oportunitat de ser padrí d’un infant amb alguna discapacitat. També pots esdevenir una gran ajuda per pagar els estudis dels joves dels pobles germans.

 

Fes-te soci

Si no tens temps però sents propera la tasca que anem desenvolupant, pots fer aportacions econòmiques amb la modalitat que et sigui més còmoda: una aportació mensual, trimestral o anual. O puntual. Rebràs el certificat de la teva donació per presentar juntament amb la declaració de renda.

Valoreu i escriviu una ressenya

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *