Cal Flequer – Fleca

La Fleca de Celrà

Cal Flequer – Fleca

cal-flequer

Cal Flequer

Cal Flequer de la carretera C-66, 152 de Cerlà

Un lloc ideal per a la mainada. Amb família o colla, el millor lloc per portar la mainada i que passin una bona estona a la gran zona de jocs.


 

Troba’ns:

–> Cornellà del Terri

–> Celrà

–> Mata

–> Sarrià de Ter

 

 

 

 

Parlen de nosaltres:

Radio Banyoles:

El pastisser de Cal Flequer, Josep M. Coromines Coll, rep el diploma de Mestre Artesà Alimentari

 

És un títol atorgat pel Departament d’Agricultura que significa el reconeixement del mestratge excepcional de l’artesà.

 

El Departament d’Agricultura i Alimentació ha distingit amb el Diploma de Mestre Artesà Alimentari el veí de Cornellà Josep Maria Coromines, de Cal Flequer. Ell és un dels 26 guardonats de l’any 2018, en el seu cas en categoria de pastisser. La resta són sis carnissers, cansaladers i xarcuters; nou forners; vuit pastissers i dos xurrers.

 

El Diploma de Mestre artesà es dona als artesans amb una llarga trajectòria professional reconeguda, domini tècnic, experiència i mèrits extraordinaris. A més, han d’haver exercit com a artesans durant un període mínim de 20 anys i han de tenir el carnet d’artesà alimentari. L’atorgament del diploma significa, per tant, el reconeixement del mestratge excepcional de l’artesà.

 

Cal Flequer, a Cornellà del Terri des de 1896

 

El veí de Cornellà del Terri Josep Maria Coromines és l’encarregat de l’obrador, la pastisseria, la bolleria i el pa de la fleca centenària Cal Flequer, en funcionament des de 1896 i amb almenys tres generacions familiars al negoci. Coromines ha explicat a Ràdio Banyoles que, en el seu cas, es va assabentar que exisitia el diploma i que, quan en va mirar les condicions, va veure que ja en complia tots els requisits.

 

Josep Maria Coromines ha explicat que Cal Flequer és una empresa de caràcter familiar, en què treballen quatre dels cinc germans de la família. El fet de disposar de tantes mans els ha permès d’obrir fins a deu fleques arreu, però, considera, de moment no tenen pensat de créixer més, perquè aquesta mida és adequada per matenir el producte artesà i de qualitat. De fet, Coromines ha volgut reivindicar la feina artesana, amb el pa treballat a mà i amb processos de fermentació molt llarga, davant, per exemple, d’altres pans com el que venen els supermercats.

El termini de presentació s’obre l’últim trimestre de l’any

 

Les propostes de Mestre Artesà es presenten durant l’últim trimestre de cada any, per part d’entitats de representació o bé pels mateixos interessats, i l’atorgament requereix un informe favorable de la Comissió d’Artesania Alimentària Catalana. Finalment, el diploma té caràcter vitalici.

Cal Flequer – Fleca

 

 

 

Valoreu i escriviu una ressenya

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *