Cal Moliner

L'antic molí fariner

CAL MOLINER és l’únic edifici de la plaça Major de Banyoles que es manté amb solament una planta construïda sobre la volta. Es tracta d’un antic molí fariner que era accionat per les aigües del regueró Major.

Gràcies a uns treballs de restauració, s’han pogut recuperar els molins i fer-los visitables. També s’ha recuperat la casa. En el pati posterior, es pot observar el salt d’aigua que movia les rodes dels dos molins: el de blat de coure, que encara es conserva; i el de moldre fi, desaparegut i reconstruït recentment.

El molí es pot visitar a través de les visites guiades que organitza l’Oficina de Turisme de l’Estany.


CAL MOLINER es el único edificio que se mantiene con solo una planta construida sobre la bóveda en la plaza Mayor de Bañolas. Se trata de un antiguo molino harinero que era accionado por las aguas de la reguera Mayor.
Gracias a unos trabajos de restauración, se han podido recuperar los molinos y hacerlos visitables. También se ha recuperado la casa. En el patio posterior, se puede observar el salto de agua que movía las ruedas de los dos molinos: el de trigo de cocer, que todavía se conserva; y el de moler fino, desaparecido y reconstruido recientemente.

El Molino se puede visitar a través de las visitas guiadas que organiza la Oficina de Turismo del Lago.


CAL MOLINER is the only building in the Plaza Mayor de Banyoles that stays with only one floor built on the vault. It is an old flour mill that was operated by the waters of the Rec Major (greater stream).
Thanks to some restoration work, the mills have been recovered and made them visitable. The house has also been recovered. In the backyard, you can see the waterfall moving the wheels of the two mills: the copper wheat, which is still preserved; and that of finishing, recently disappeared and rebuilt.
The mill can be visited through the guided tours organized by the Tourist Office of the Lake.

Valoreu i escriviu una ressenya

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Plaça Major 38
Banyoles 17820 CT ES
Com arribar-hi
Plaça Major 38
Banyoles 17820 CT ES
Com arribar-hi