LAURA Ma DEL AGUILA

Consulta psicològica
Passeig de la Indústria, 78 (despatx-2)

NOVETAT!

Fem un passeig a l’aire lliure!

Tracta el teu conflicte d’una manera diferent, divertida, útil i eficaç.

– Conflictes afectius – Vivència del fracàs – Ansietat i estrés – Tristesa – Angoxa –

Caminar mentre es parla, mettre s’estructura, mettre es pensa i es professa és una bona fórmula per troba respectes o inclus solutions a problèmes concrets!


La modalitat de teràpia és individual, com a la consulta.

La natura i el moviment, units a la teràpia psicològica ajuden a prendre perspectiva i distància dels problemes. De fet, caminar ja és en si mateix, una activitat beneficiosa: ‘mens sana in corpore sano’. Millora el sistema immunitari produint més segregació d’endorfines; millora les nostres relacions socials, millora la nostra capacitat per a fer front a l’estrès i l’ansietat i, també, és un escut davant la depressió.

Caminar per la natura mentre es parla de les emocions fa que tant el professional com el pacient treballem idees i solucions d’una manera més creativa que si la trobada foren asseguts davant per davant a la consulta en un espai tancat. Les idees flueixen d’una altra manera per a les dues parts.


Consulta psicològica

Laura Mª del Aguila

Psicoanalista i psicoterapeutaTeràpia individual (a la consulta, domicili i telefònicament) a adolescents, adults i grans – Teràpia de parella – Teràpia familiar – Consultes puntuals – Conferències – Ràdio


 Laura del Aguila Consulta PsicològicaUtilitzo el mètode psicoanalític, efectiu per a l’autoconeixement dels meus pacients per tractar-se d’una eina que permet conèixer el per què dels seus conflictes, per què els costa fer certes passes a la vida, conèixer com els seus sentiments són obstacles a la seva veritable forma de pensar. És després, si volen, que poden canviar les seves vides, prendre altres decisions, modificar certes mesquineses de la seva personalitat, però aquestes ja són les seves pròpies decisions.

Vols alguna cosa i no pots aconseguir-ho? A cada persona hi ha tendències a favor i en contra dels seus propis projectes i desitjos. La psicoanàlisi t’aporta coneixement sobre el teu inconscient i et permet realitzar les transformacions necessàries per donar la següent passa en el teu camí i tolerar que les coses et vagin bé.

La psicoanàlisi personal és l’única situació de la vida actual on et proposaran que parlis amb total llibertat, t’escoltaran sense oposar-te altres raons, sinó interpretant el que per a tu volen dir les teves raons, és a dir, interpretant els desitjos inconscients que s’estan manifestant en les teves accions.

És una situació única a la vida de l’home actual. Es pot iniciar a qualsevol edat. No hi ha contraindicacions. No s’utilitzen fàrmacs. Ningú et diu com has de viure. És un procés de creixement personal totalment respectuós amb les persones.

La psicoanàlisi té efectes terapèutics i beneficiosos sobre les persones, però no persegueix ser terapèutica ni el seu objectiu és la curació. L’únic objectiu de la psicoanàlisi és interpretar els desitjos inconscients, és a dir, produir aquest coneixement sobre la teva vida que abans no tenies i, per tant, no existia. Per això es diu que la psicoanàlisi amplia la vida de les persones, la mirada que tenim sobre el món.

Tant en l’època de Freud, com en la nostra, el mètode analític es basa en el concepte d’inconscient i el seu desxiframent a l’hora de trobar explicacions i solucions concretes al patiment, els problemes, o els malestars que ens afecten. En aquest punt, mostra la seva diferència respecte d’altres psicoteràpies que busquen l’adaptació i la classificació dels subjectes.

La psicoanàlisi, apunta al particular, a allò més singular de cada un de nosaltres. Per això no fa ni avaluacions, ni mesuraments, ni aplicació de procediments i protocols estàndard. Amb aquesta finalitat, es recolza en els somnis, les equivocacions, els actes fallits i en les ocurrències de la persona que consulta. Es recolza en la paraula del subjecte i en la interpretació per part de l’analista, sense pretendre amb això l’adequació als ideals, buscant sempre la resolució de la dificultat.

La seva durada dependrà dels objectius que la persona es marqui. Els seus efectes terapèutics no es fan esperar.

En qualsevol cas, i en consultes concretes i breus, fer canvis petits enfront d’actituds derrotistes i saber bregar amb sentiments de tristesa, por i dolor pot portar resultats positius.


Teràpia de parella

La teràpia de parella està indicada per a parelles que volen viure més i millor. Mitjançant l’escolta d’un professional es forja un nou punt de vista que facilita la comunicació i la construcció d’una relació d’acord amb els vostres desitjos i les vostres realitats. Com a efecte de la teràpia es produeix salut en la parella.

Teràpia familiar

La teràpia familiar és eficaç per resoldre conflictes familiars i aprendre a gestionar els afectes que es produeixen en el si familiar. Facilita la resolució de problemes i aporta claus per a una convivència sense conflictes. Millora la vida de cada un dels membres de la família i ensenya a conversar i a establir límits.

Quan consultar al psicoanalista?

 • Si es tenen problemes per agafar la son i descansar, generalment perquè no es pot desconnectar dels problemes que un té.
 • Si et notes agressiu/va, irritable, amb canvis d’humor que no es poden controlar i que et podrien portar a generar situacions límit.
 • Si has perdut el control sobre els esdeveniments diaris.
 • Si no es controlen les emocions, es plora amb facilitat i afloren, sense poder evitar-ho, la ràbia, la tristesa, l’angoixa, la impotència, etc.
 • Si sorgeixen problemes físics com a conseqüència de la somatització dels problemes: dolors en diferents parts del cos, pressió al pit, augment de la freqüència cardíaca, hiperventilació o respiració molt superficial i accelerada, sudoració, etc.
 • Si et sents incapacitat per a resoldre situacions greus que puguin produir-se en l’àmbit familiar, laboral o social.
 • Si sents que no ets capaç d’analitzar les coses amb objectivitat i actuar amb intel·ligència.
 • Si tens pensaments negatius, catastrofistes o obsessius, o fixacions que condicionen la vida quotidiana.
 • Desig de morir o sensació que la teva vida ja no té sentit.
 • Si penses en que tothom està en contra teva.
 • Si ha mort un familiar o una persona molt propera i no ets capaç d’assumir la seva absència, condicionant la teva vida diària.
 • Si vius en soledat, sense ordre, menjant qualsevol cosa i en qualsevol moment i no fas res per relacionar-te amb altres persones.

Valoreu i escriviu una ressenya

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *