El Salt d’Espolla

I el camaleònic Pla de Martís

El Pla de Martís, digueu-nos exagerats, però per als banyolins és uns dels llocs més bonics del món. Es tracta d’una vall plena de camps que canvia de color a cada estació de l’any. Els camps estan separats per una carretera que te porta de Banyoles a Esponellà. A un costat de la carreta, entre els camps s’hi amaga el bonic poble de Centenys. A l’altre costat, hi ha un camí que et condueix fins al poble de Serinyà.

A prop del Pla de Martís hi ha dues cascades:

Primer, trobem la CASCADA PETITA D’ESPOLLA (o de Martís). Més endavant, una altra de més gran anomenada la GROSSA D’ESPOLLA (o de Martís).

Hi ha un mirador perquè gaudiu d’aquest espectacle de la naturalesa.


El Pla de Martís, díganos exagerados, pero para los bañolenses es unos de los lugares más bellos del mundo. El Pla es una extensión de un valle separado por una carretera que te lleva de Fontcoberta a Esponellà.

El pueblo de Centellas se esconde en este precioso plano. Al otro lado de la carretera hay un camino que te lleva al pueblo de Seriñá.

El valle cambia de color a cada estación y todavía ahora puedes encontrarte al pastor con su ganado obstruyendo la carretera.

Muy cerca del Pla de Martís nos encontramos dos saltos de agua (sobretodo después de haber llovido):

El primero es la cascada pequeña de Martís (o salto de Espolla). Más adelante, otra de mayor llamada el Gros de Martís (o de Espolla). Hay un mirador para disfrutar de este espectáculo de la naturaleza.


Say we are exaggerated, but for the locals , Pla de Martis is one of the most beautiful places in the world.

The Pla is an extension of a valley separated by a road that takes you from Fontcoberta to Esponellà.

The town of Centellas hides in this beautiful field. On the other side of the road there is a road that takes you to the town of Seriñá.

The field changes color to each season and you can still find the pastor with his cattle blocking the road.

Near the Pla de Martís, there are two waterfalls (Especially when it has rained):

First, the small cascade of Martís (or Espolla) and, later, another one largest called the Gros de Martís (or Espolla). There is a viewpoint to enjoy this spectacle of nature.


 

Valoreu i escriviu una ressenya

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *