ESPERXATS DE L’ESTANY

Colla Castellera

Esperxats de l’estany

Els Esperxats de l’Estany són una colla castellera del Pla de l’Estany, fundada el 2012. Vesteixen amb camisa de color blau-verd estany i els seus millors castells són el 3 de 7, el 4 de 7, el pilar de 5 i el 2 de 6.


Història

La Colla Castellera Esperxats de l’Estany va iniciar els seus passos el 17 de març del 2012 amb un taller obert a tothom que s’impartia al Centre Cívic de Porqueres. Aquest taller es va originar arran de la inquietud de dues persones que havien descobert el món dels castells a les seves respectives universitats i que volien transmetre-ho al seu entorn. El taller es convertí, durant l’estiu del 2012, en una entitat cultural de ple dret que ja agrupava una trentena de persones.

La primera actuació destacable va ser per les festes de St. Martirià de Banyoles de 2012 on es va poder comprovar la viabilitat del projecte i les ganes i motivacions dels seus membres, tot i estar en una zona de poca tradició castellera. La colla va ser batejada oficialment el 18 de maig de 2013, va ser acceptada com a «colla en formació» per la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya el 9 de setembre del 2013 i com a colla de ple dret al cap d’un any, el 8 setembre de 2014.

El 2016 va ser un any ambiciós per la colla on es van poder recollir uns bons resultats. Va tenir el seu punt àlgid a la Festa Major de Banyoles on amb més de 100 camises es va estrenar el 3d6ps i es va portar a plaça per primer cop un castell de set que va quedar en intent desmuntat.

L’any següent, el 2017, va comportar definitivament el salt als castells de set pisos. Ho van aconseguir el 30 de setembre de 2017, a Cornellà del Terri durant la celebració de la Fira de l’All, i van descarregar durant la mateixa actuació tant el 3d7 com el 4d7. Van repetir el doblet de set dues vegades més abans d’acabar la temporada convertint-se en una de les colles emergents de la categoria de set pisos de la temporada 2017.

La colla també realitza diverses activitats especials com els castells a dins l’estany des del 2013 i els assajos a la fresca des del 2014.


EN VOLS APENDRE? VINE ALS ASSAJOS.

ARA TAMBÉ ESCOLETA PER A MAINADA!


 

Valoreu i escriviu una ressenya

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Carrer de Barcelona 93
Banyoles 17820 CT ES
Com arribar-hi