JUST4KIDS

ART DE PROCÉS, INSTAL·LACIONS DE JOC I EXPERIMENTACIÓ

 


just4kids banyoles 

QUI SOM

L’Associació Projecte Educatiu Just4kids és un espai mòbil que neix amb l’objectiu d’apropar nenes i nens a l’art de procés, de oferir espais de creació lliures de directrius i de judicis, on es fomenti la creativitat i la imaginació dels més petits. Espais pensats per a que siguin feliços i felices, on es sentin segurs, toquin, experimentin, s’embrutin…

Un dels objectius principals de tot el que fem és potenciar la creativitat dels infants, una eina molt important que els ajudarà a ser el dia de demà adults resolutius. Ho treballem a través de l’art, la cultura i el joc.

Un altre tret important del nostre treball és crear, jugar i experimentar en la natura, on creiem que es formen de manera inconscient moltes connexions. Art, joc, experimentació i natura és una combinació brutal, la natura ens ajuda a connectar amb el medi on ens trobem i la sensació de llibertat  que ens ofereix influeix directa i positivament en el que fem. Tot i que també realitzem activitats en espais interiors, en aquest cas tenim molt present portar la natura allà on siguem.


 

QUIN TIPUS D’ACTIVITATS FEM?

 • Tallers d’art de procés

En l’art de procés l’important és el camí i no el resultat final. Tot està bé, totes les obres creades estan bé, per nosaltres no existeix el bé ni el malament, ja que l’important és el camí recorregut per fer-ho, els autoaprenentatges que van sorgint i el gaudi de les nenes i nens.

Ens inspirem en artistes, i donem especial importància a dones artistes, que potser són, menys conegudes. Aprenem a través de contes e històries i creem des de els seus ulls, com creiem que elles o ells pensaven.

Altres tallers no s’enfoquen en artistes, són invitacions a crear amb diversitat d’eines i materials diferents, que poden o no, tenir un fil conductor, segons el taller. Ens agrada molt, pintar amb eines que no estan pensades, en un principi, per a pintar. Perquè no només es pot pintar amb pinzells, hi han infinitat de materials que podem utilitzar per pintar i poden resultar molt divertits, tot i que aquests també els utilitzem molt. 

Altres vegades no utilitzem pintura, fem escultures, mini móns, “tinkering”, etc…

 • Tallers d’experimentació:

Aquests són tallers pensats per als més petits, es basen en la experimentació sensorial, són propostes adaptades a les edats i els interessos dels infants segons el seu moment evolutiu. Fomenten entre d’altres la concentració, la observació, la psicomotricitat fina i la coordinació mà-ull. Oferim en aquests tallers materials amb els que puguin experimentar amb els sentits, materials naturals per fer-los segurs.

 • Instal·lacions de joc:

Instal·lacions basades en el joc lliure i les formes de joc desestructurat que busquen reivindicar el joc i estan pensades per potenciar la imaginació i creativitat. 

Tenen sempre un fil conductor, que pot ser el tipus de material, el color, l’artista en el qual ens inspirem, una estació, llums, ombres, etc… cada instal·lació és diferent.

Aquestes instal·lacions no necessiten presentació ni instrucció, és arribar i jugar. I sempre sorprenen, sempre van més enllà de la nostra primera intenció i això ho fa meravellós.


 

ON HO FEM?

 • Tallers en la natura:

Fem tallers en la natura els dissabtes al matí a Banyoles, els fem o al bosc o a l’Estany. Si plou es cancel·la o posposa el taller. Els diumenges al matí també ens podeu trobar en altres comarques, el Gironès o la Garrotxa.

Les edats dels infants per als tallers estan compreses entre els 12 mesos fins als 9 anys, depenent del taller. També fem tallers familiars, ja que ens agrada molt fomentar l’oci familiar.

Podeu trobar la programació mensual en la revista L’Ham o en les nostres xarxes socials.

Per fer un bon acompanyament, les nostres ràtios son baixes, d’aquesta manera podem oferir un tracte més individual.

 • Tallers a domicili

Si sou un grup particular que us agradaria fer una activitat per als vostres infants i teniu un espai propi on poder realitzar el taller, personalitzem el taller que vulgueu i el venim a fer en el vostre espai. I si no teniu espai, us ajudem a trobar-ho.

 • Taller per a festes d’aniversari

Si voleu fer un aniversari amb taller artístic o voleu oferir als vostres infants una instal·lació de joc diferent, nosaltres o fem realitat. Instal·lacions artístiques de pintura, amb llum negra, de joc, d’experimentació…ens desplacem al vostre domicili o en l’espai on realitzeu l’aniversari hi ho fem possible!

 • Casals:

Fem Casals en els períodes on les nenes i nens no van a l’escola hi ho fem en sales que lloguem puntualment per realitzar-los. Aquesta Setmana Santa l’hem realitzat en el Càmping El Llac. En els nostres Casals podeu trobar art de procés, contes d’artistes, instal·lacions de joc, joc lliure, moviment, scape rooms…i com ens agrada molt realitzar propostes en la natura les activitats es duen a terme tan en interior com en exterior.

Valoracions

 1. Super recomanable

  Llibertat i experimentacio sensorial per als nens. Tot el que a casa no els deixem fer, pero que tan necessiten!

 2. "Creativitat i natura"

  Han sigut activitats originals, creatives, divertides i envoltades de natura. Tot pensat per a que la mainada disfruti, d’una forma diferent. Enhorabona!!

Valoreu i escriviu una ressenya

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *