La Muralla

La muralla medieval
17820 Banyoles, Girona

La Muralla de Banyoles és una obra  a l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Històricament, Banyoles va començar a tenir muralla a partir segle XIII en el monestir benedictí, mentre que la muralla urbana començà a construir-se a finals de segle. A causa de les diferents guerres que es presenciaren, la murralla s’enderrocà. De la muralla original, ara només en queda un tros, que a penes es va recuperar l’any 2006.

Són dues construccions a mode de templet amb incidència gòtiques.  Estan construïdes en pedra de travertí, procedent de Banyoles. Els templets feren elements més aviat de vigilància per a la prevenció dels saltejadors de camins, que no pas com elements de defensa.

Si visites la ciutat al juny, veuràs que la muralla és escenari del Festival de Música (a)phonica. Val la pena!


The Wall of Banyoles is a work in the Inventory of the Architectural Heritage of Catalonia.

Historically, Banyoles began to have a wall dating from the 13th century in the Benedictine monastery, while the urban wall began to be constructed by the end of the century. Due to the different wars that were witnessed, the Murralla was destructed. From the original wall, now there is only one piece left, which barely recovered in 2006.

They are two Gothic style buildings. They are built in travertine stone, stone from Banyoles. The temples made more elements of surveillance for the prevention of roadblockers, than as defense elements.

If you visit the city in June, you will see that the wall is the stage of the Music Festival (a) phonica. Is it worth it!


La Muralla de Banyoles es una obra en el Inventario del Patrimonio Arquitectónico de Cataluña.

Históricamente, Banyoles empezó a tener muralla a partir siglo XIII en el monasterio benedictino, mientras que la muralla urbana empezó a construirse a finales de siglo. Debido a las diferentes guerras que se presenciaron, la Murralla derribó. De la muralla original, ahora sólo queda un trozo, que apenas se recuperó el año 2006.

Son dos construcciones a modo de templete con incidencia góticas. Están construidas en piedra de travertino, procedente de Banyoles. Los templetes hicieron elementos antes de vigilancia para la prevención de los salteadores de caminos, que como elementos de defensa.

Si visitas la ciudad en junio, verás que la muralla es escenario del Festival de Música (a) PHONICA. Vale la pena!

Valoreu i escriviu una ressenya

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *