Les guerrilleres del ganxet

Les Guerrilleres del Ganxet

Les Guerrilleres del Ganxet

Les guerrilleres del ganxet som un grup de quatre dones que ens agrada teixir i preparar les nostres accions urbanes, o sigui, exhibicions públiques del que fem amb els nostres ganxets. De vegades, aquestes accions urbanes tenen caràcter reivindicatiu, contra la violència de gènere o la desigualtat entre dones i homes. Però en altres ocasions tenen un caràcter lúdic o purament estètic. Ens agrada veure maca la nostra ciutat i volem participar en la seva decoració.

Les quatre “guerrilleres” ens vam conèixer quan formàvem part d’un altre grup de ganxetaires que es deia “Banyoles knitting”. Allà vam descobrir l’al·licient d’aquesta activitat col·lectiva, divertida i creativa que, per cert, la practiquen milers de dones i homes arreu del món, amb qui estem en contacte gràcies a les xarxes de comunicació. Naturalment, les nostres accions sempre respecten l’entorn i el mobiliari urbà, les plantes i les flors i, no cal dir-ho, les persones que hi viuen o passen per aquell indret.

Les Guerrilleres del Ganxet ens reunim un cop a la setmana a Ca la Flora, on decidim i planifiquem les properes accions urbanes, movem els fils i les troques, parlem, somiem i riem. Amb el ganxet pots fer tot el que et proposes.

Per portar a terme els nostres projectes, ens ajuden els diversos estaments de Banyoles i comarca; d’altra banda, utilitzem publicacions mensuals per tal de demanar la col·laboració de la gent amb aportació de llanes. A més, quan el projecte es gran, demanem a les diferents entitats que ens ajudin a portar a terme el treball, d’aquesta manera hem fet una xarxa social de dones que fan visible el seu treball.

Els nostres treballs més importants, fins ara, han estat: “Cel Florit”, que va guanyar el primer premi al concurs de flors de Banyoles, al juny del 2016; i “la Pesquera vestida de colors” la decoració exterior de l’Oficina de Turisme de l’Estany a l’estiu del mateix any. L’Any 2017 vàrem participar per primera vegada a l’exposició de flors de Girona on vàrem ser portada del punt diari. Maig 2017 vàrem cobrir la font de davant de l’ajuntament que va tenir un èxit brutal ! I el setembre del mateix any ens varen donar el premi com a Banyolines de l’any com a millor iniciativa social. L’Any 2018 vàrem tornar a participar a Temps de flos de Girona amb colors al vent, vàrem folrar una barca de rem en motiu del campionat d’Espanya a Banyoles i per l’exposició de flors de Banyoles vàrem presentar camins de flors entre d’altres.

També hem fet altres accions més petites durant les festes de la ciutat i hem col·laborat amb diferents comerços en la seva decoració.

…I seguim treballant amb molta il·lusió en projectes nous i engrescadors. Carme Vinyoles, Loles Caparros, Maria Dilmé, Marta Padrès

Valoreu i escriviu una ressenya

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *