Mas Auró

Oli D’Oliva Verge Extra (OOVE)

Mas Auró Oli D’Oliva Verge Extra

Mas Auró Oli D’Oliva Verge Extra (OOVE)

Oli d’Oliva Verge Extra — Un producte fresc

El consum d’oli d’oliva verge extra et millorarà la vida. Una botella de bon oli a la teva taula et donarà molts dies de satisfacció, només olorant-lo i gaudint-lo sobre el plat de la teva elecció. No necessites saber molt. La primera impressió, la frescor, la complexitat del seu aroma…  després una bona dosi d’amargor i picant, la persistència dels sabors… t’indiquen que estàs davant un oli de gran qualitat. Tot això reunit en un producte natural, que fins i tot és bo per la salut.

Extra Virgin Olive Oil — A fresh product

Extra virgin olive oil in your diet will improve your life. A bottle of quality extra virgin olive oil at your dinner table will also bring you pleasure for days, as you enjoy its aroma and flavor on your favorite dishes. You don’t need to be an expert. A great first impression, freshness, and complexity of aromas in the nose… a good dose of bitterness and pungency in your mouth, and finally, a persistence of fruitiness, are all markers of a high quality extra virgin olive oil. All of these qualities found in a product that is not only natural, but also good for your health.


Qui Som

Som un equip familiar compromesos amb la naturalesa, el paisatge i la qualitat. Aquest compromís ens obliga a evolucionar constantment amb les tècniques i el coneixement. Estem aplicant conceptes moderns de conreu ecològic i de regeneració del sòl als nostres camps.

We are a family run business, committed to our natural environment, our landscape, and to the quality of production. This commitment obliges us to evolve constantly, both in knowledge and in production methods. At our olive groves, we apply modern organic practices and soil regeneration processes.


 

El Projecte – Mas Auró Oli D’Oliva Verge Extra

El projecte de Mas Auró neix d’una il·lusió de dos expatriats catalans, la Carme Salvadó i l’Enric Múrio, que ja han fet una vida sencera a Filipines. Tornen a Catalunya amb nostalgia per la terra, per les vistes, olors i gusts mediterranis. Amb els fills ja fora de casa, i amb un anhel de simplificar la vida, en el ’92, es compren unes terres a Esponellà, el Pla de l’Estany, aquesta petita comarca màgica entre els Empordans, el Gironès i la Garrotxa.

Després de les reformes, el Mas Auró comença de forma prudent amb un hort de verdures que agraden a la Carme, que conrea ella, amb la satisfacció de menjar-se un tomàquet a reventar de suc i de gust, o una mongeta tan tendra que recorda la mantega. L’Enric, en canvi, amb l’ull posat als camps que encerclen el mas, dibuixa un olivet imaginari.

Dos anys després, i entre un entremaliat de mangueres de reg, es tiren les rengles i es planten els primers 500 arbres de la varietat Arbequina. Comença el llarg camí d’aprenentatge del conreu de l’oliva — l’aigua, el sol, la terra i les bestioles — i culmina amb la primera collita en l’any 2000, quan es porten a la cooperativa agrícola de Pau, a Roses, el que ara és Empordàlia.

El tast de la primera gota sortint del molí, pocs minuts després de pujar les olives a les gran maquines trituradores, és un moment especial, de creació, d’admiració per la natura, pel fruit i pel deleit que regala, i en aquest moment, es decideix que s’ha de buscar l’elixir, la qualitat extrema del que ens pot oferir aquest or líquid.

Es comença a estudiar a fons els diferents components que fan un oli de qualitat: les varietats, el conreu, l’estat de maduració de la fruita, la collita, el procés d’extracció, l’emmagatzematge, i els envasos, buscant en la precisió i en els detalls fer el millor oli possible. Es planten altres varietats: Argudell, Koroneiki i Frantoio. Es comença a fer un conreu biològic. S’investiguen diferents mètodes de recollida. Es construeix un molí d’última generació, on es poden controlar tots els aspectes d’extracció. S’investiga l’ús de gasos nobles en l’emmagatzematge, i s’escullen envasos específics per evitar el desgast de la qualitat de l’oli quan el client se l’emporta a casa.

Després de dos mil anys de conreu, l’olivera encara ens guarda secrets. Però a través de la curiositat, la investigació i l’optimisme, la Carme i l’Enric seguèixen el treball amb il.lusió, volcats en avençar la qualitat d’aquest aliment tant omnipresent en la nostra vida.

En aquests dos últims anys, aquesta empenta familiar frueix en forma del reconeixement dels olis de Mas Auró a Nova York, a Londres, a París a Tokio i a Itàlia. Un reconeixement que enorgulleix, perquè reforça la convicció de que es va pel bon camí — un camí que no acaba, si no que els repte a cada corba.

El 2017 es reconèixen els olis d’oliva verge extra Mas Auró XVEE i Mas Auró GIRONIS D.O. Empordà amb medalles d’or en el BEST OLIVE OILS del New York International Olive Oil Competition 2017, a Londres en el International Olive Oil Competition, i a Tokio en el Olive Japan International Extra Virgin Olive Oil Competition.

El 2018 es reconèixen el Mas Auró XVEE i el Mas Auró GIRONIS D.O Empordà amb medalles d’or, plata i bronze en qualitat i disseny. El nostre oli monovarietal Mas Auró ARGUDELL ha guanyat la medalla d’or a Paris, a l’AVPA Huiles du Monde.

Enguany, els olis de Mas Auró també queden inclosos a FLOS OLEI 2018, la prestigiosa guia italiana del 500 millors olis del món.


VENDA DIRECTA A MAS AURÓ 

Valoreu i escriviu una ressenya

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Esponellà 17832 Girona ES
Com arribar-hi
Esponellà 17832 Girona ES
Com arribar-hi
Dissabte i Diumenge: 11h a 13h i de 16h a 18h