Plaça de la Font i carrer Paraireria

On vivien el gremi dels paraires

Sortint de la plaça Major, prenem el carrer Major fins a arribar a la plaça de la FONT. Allà hi ha el preciós edifici de la Pia Almoina.

La plaça de la Font, d’origen medieval, va anar durant molts anys la plaça de la Vila. El seu nom és originari per una font, instal·lada al segle XVIII, que portava aigua d’extramurs.

A l’esquerra del camí suggerit, hi trobarem l’estretíssim, però no meny bonic, carrer de la PARAIRERIA que va a parar a l’església de Santa Maria. El carrer de la Paraireria és el més curt i estret de la ciutat. Està documentat per primera vegada al 1301 i els seus edificis són d’origen medieval. Les cases estan construïdes amb pedra de Banyoles. A l’origen, vivien els paraires, un dels gremis més antics de la ciutat, que es dedicava a preparar la llana perquè després es pogués teixir.


 

Saliendo de la plaza Mayor, tomamos la calle Major hasta llegar a la plaza de la Font (Fuente). Allí hay el precioso edificio de la Pia Almoina.

La Plaza de la Font, de origen medieval, fue durante muchos años la plaza de la Vila. Su nombre es originario por una fuente, instalada al siglo XVIII que llevaba agua de extramuros.

A la izquierda del camino sugerido, encontraremos la estrechísima, pero no menos bonita, calle de la Parareiria que va a parar a la iglesia de Santa María. La calle de la Paraireria es la más corta y estrecha de la ciudad. Está documentada por primera vez en el 1301 y sus edificios son de origen medieval. Las casas están construidas con piedra de Banyoles. En su origen, vivían los paraires, uno de los gremios más antiguos de la ciudad, que se dedicaba a preparar la lana porque después se pudiera tejer.


 

Leaving the main square, take the carrer Major street until you reach the square of the FONT (FOUNTAIN). There is the beautiful building of the Pia Almoina.
Plaça de la Font, of medieval origin, was the main de la square of Banyoles town for many years. Its name originates from a fountain, installed in the eighteenth century that carried water from outside.
To the left of the suggested path, we will find the narrow, but no less beautiful, street of the PARAIRERIA that goes to the church of Santa Maria. The street of Paraireria is the shortest and narrowest in the city. It is documented for the first time in 1301 and its buildings are of medieval origin. The houses are built with stone from Banyoles. Originally, the Paraires, one of the oldest unions in the city, lived to prepare the wool so that it could then be knit.

Valoreu i escriviu una ressenya

L'adreça electrònica no es publicarà.

Plaça de la Font
Banyoles 17820 CT ES
Com arribar-hi