Serinyà

I la seva esglèsia romànica

El poble de Serinyà és travessat pel riu Serinyadell. A la part meridional del municipi hi ha el rec d’Espolla i s’hi arriba per un camí que travessa el preciós Pla de Martís.

L‘ESGLÈSIA DE SANT ANDREU  és una església romànica que hi ha enmig d’una àmplia plaça. Es troba esmentada en documents del 1182.

L’any 1795 va ser saquejada pels francesos. Al seu interior es conserva una interessant creu processional.


El pueblo de Serinyà es atravesado por el río Serinyadell. En la parte meridional del municipio está el riego de Espolla y se llega por un camino que atraviesa el precioso Plan de Martís.

LA IGLESIA DE SAN ANDREU es una iglesia románica que hay en medio de una amplia plaza. Se encuentra mencionada en documentos del 1182.

El 1795 fue saqueada por los franceses. En su interior se conserva una interesante cruz procesional.


The village of Serinyà is crossed by the Serinyadell river. In the southern part of the municipality there is the Espolla ridge and we arrive at a path that crosses the beautiful Pla de Martís.

THE CHURCH OF SANT ANDREU is a Romanesque church in the middle of a large square. It is mentioned in documents of 1182.

In 1795 he was sacked by the French. Inside there is an interesting processional cross.


Le village de Serinyà est traversé par la rivière Serinyadell. Dans la partie sud de la municipalité, il y a la crête d’Espolla et elle est accessible par un chemin qui traverse le magnifique Pla de Martís.

L’ÉGLISE DE SANT ANDREU est une église romane au milieu d’une grande place. Il est mentionné dans les documents de 1182.

En 1795, il fut renvoyé par les Français. À l’intérieur se trouve une croix de procession intéressante.

Valoreu i escriviu una ressenya

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *