SOAF

 Servei d’Orientació i Acompanyament a les Famílies
Edifici el Portal, c/Migdia, núm. 1 de Banyoles

 

Àrea de Benestar Social
Consell Comarcal del Pla de l’Estany

– És un espai per parlar amb calma i confiança de les relacions familiars.
– La quotidianitat i l’educació dels fills i filles, sovint, generen molts interrogants i preguntes.
– El SOAF ens pot orientar i acompanyar a trobar respostes.
– Els canvis i les incerteses en les famílies, de vegades, requereixen l’acompanyament de professionals especialitzats.


QUÈ ÉS?

El SOAF és un servei que depèn de l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l’Estany. És de caràcter universal, preventiu i gratuït dirigit a totes les famílies de la comarca. El seu objectiu és orientar i acompanyar les famílies vers la millora del seu benestar personal, familiar i social.

Com a servei de caràcter preventiu, reconeix i reforça les capacitats i fortaleses de les famílies per tal d’afavorir relacions familiars saludables i enfortir les habilitats parentals.

QUÈ OFERIM?

Orientem sobre qüestions relacionades amb l’educació dels/les fills i filles segons les seves etapes de creixement (com potenciar l’autoestima, posar límits, acompanyar en l’adquisició d’autonomia, transmetre hàbits saludables, fomentar valors, gestionar conflictes, noves tecnologies, etc.).

Donem suport especialitzat quan hi ha una dificultat o problemàtica específica, relacional o emocional, amb acompanyament terapèutic (sobrecàrrega familiar, problemes de convivència, conflictes amb els fills i filles, conflictes de parella, situacions de dol, etc.).

Promovem la participació activa de les famílies, oferint activitats de grup enfocades a potenciar la parentalitat positiva, creant espais d’intercanvi i de creixement entre les famílies, facilitant l’establiment de noves xarxes relacionals i potenciant el sentit de comunitat.

Orientem, acompanyem i connectem amb la xarxa de serveis i recursos del territori per donar i rebre orientació adequada a les necessitats de cada família. És un servei que pot complementar també els serveis socials.

Notícies relacionades: aquí

Valoreu i escriviu una ressenya

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Carrer del Migdia 1
Banyoles 17820 CT ES
Com arribar-hi
Dilluns: de 9 a 14h Dimarts: de 16 a 20h Dimecres: de 9 a 14h i de 15 a 20h Dijous: de 15 a 20h Divendres: de 9 a 12h