soc FANG

ESPAI CERÀMIC
carrer Major, 272, Salt 17190

soc FANG taller de ceràmica a Girona

 soc fang espai ceramic girona taller de ceramica a salt girona


TOT PER A LA CERÀMICA


 

 


soc FANG · espai ceràmic · és un projecte de dues amigues, la Cristina i la Irene. Ambdues ens considerem amants de la ceràmica i, tot i que no som professionals, no podem prescindir d’ella.

La idea de crear un taller de ceràmica compartit a Girona ha sorgit de la necessitat i problemes que ens trobàvem a l’hora de fer creacions amb fang a casa o a l’escola.

Per començar, trobàvem a faltar un espai on poguéssim tenir diferents fangs i materials a mà per a poder dedicar-nos a l’activitat. Quan treballàvem a casa, teníem només una o dues pastilles de fang per evitar que s’assequés i costés manipular. A SOC FANG, el ceramista podrà comprar les pastilles de fang senceres o a talls, segons conveniència. Les eines més bàsiques i els esmalts més corrents seran per compartir, però també hi haurà botiga per qui  en vulgui de propis o de més específics.

També, necessitàvem un lloc on poder treballar còmodament, ja que fer-ho a la llar  no és ideal, perquè l’activitat genera brutícia. A més, a la majoria d’habitatges no hi ha espai suficient per a idear una habitació – taller, per això, donem l’oportunitat als amants de la ceràmica de construir el seu taller dins del nostre espai.

Llogar un taller de ceràmica per a una sola ceramista, el cost és molt car. Per això, creiem que la idea de compartir és la millor solució, ja sigui per un tema econòmic com per a un tema de sostenibilitat. Per això, entre totes compartirem el cost que té tenir un local, un forn i les despeses vàries que suposa, per això hem creat un taller de ceràmica compartit a Salt (Girona).

La llibertat d’horaris també és important, volíem un espai amb una franja horària oberta i tenir la possibilitat d’entrar i sortir quan volguéssim, en lloc dels horaris fixats que hi ha a la majoria d’escoles-tallers. Per això, apostem per lots d’hores que tothom podrà gastar en funció de la seva disponibilitat.

Fins ara, quan treballàvem des de casa, calia anar a la Bisbal a bescuitar i coure les peces. La ceràmica és molt delicada i el moviment de les peces juga en contra. Per això, poder treballar al mateix lloc on hi hagi el forn, és imprescindible per a nosaltres. No obstant això, també oferim el servei de cocció, per qui prefereixi continuar treballant des de casa o la possibilitat de venir només a esmaltar.

Tal com hem dit, nosaltres no som ceramistes professionals, per això, a les persones que ja tenen coneixements de ceràmica i volen continuar formant-se, els indicarem escoles i tallers de ceràmica perquè puguin inscriure’s. També, volem obrir un espai de monogràfics. Si tens necessitat d’aprendre alguna tècnica ceràmica, indiqueu-nos-la, que mirarem de trobar un professional que vingui a ensenyar-nos-la. I si t’agradaria impartir un taller, contacta amb nosaltres també. Estigueu alerta a les nostres xarxes socials, que publicarem els monogràfics que programem.

Com que no som professionals, no som escola de ceràmica. Però per a les persones que no han fet mai ceràmica i vulguin experimentar-la, els podem oferir un guiatge per introduir-se al fang i, si es vol aprofundir més, poden unir-se als monogràfics o proposar-ne algun. Si prefereixes, et podem donar un listat d’escoles-tallers de cerámica per poder iniciar-te més “formalment” i podràs venir al nostre taller a practicar el que t’ensenyen aquestes escoles més endavant!


HORARI COWORKING I BOTIGA

Dilluns de 16 a 20 h*
De dimarts a divendres d’11 a 20 h (dimarts d’11 a 15 h, treball en silenci)*
_
Per a cap de setmana o altres horaris, consulteu soc FANG taller de ceràmica Girona

*Persones autònomes


HORARI

d’experimentació amb el fang per a persones que necessitin guiatge és:

Dimecres d’11 a 14 h i de 16 a 20 h

Divendres de 11 a 14 h i de 16 a 20 h

 TREBALL 
EN SILENCI

Divendres d’11 a 15 h treball en silenci

No és una activitat dirigida

La ceràmica és, en essència, MINDFULNESS, ja que per crear una peça de ceràmica es requereix tota l’atenció (la ment i els sentits)

UNINT LA CONSCIÈNCIA PLENA I LA CERÀMICA, el tacte es converteix en protagonista. El sentit del tacte, en transformar el fang, es desperta i es torna més agut

TREBALLAR EL FANG EN SILENCI és una eina per entrenar l’atenció, connectar amb la creactivitat i relaxar-se .


 

Valoreu i escriviu una ressenya

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Dilluns de 16 a 20 h De dimarts a divendres d'11 a 20 h _ Treball en silenci: Dimarts d'11 a 15 h _ Per a cap de setmana o altres horaris, consulteu