Veïnat de la Farrès

Un veïnat medieval

El nom de la Farrès està vinculat a la masia de la Torre de la Farrès, després tot el veïnat en prengué el nom. Un passeig per aquest veïnat et transporta  de ple a l’Edat  Mitjana.

El veïnat de la Farrès es va erigir en un lloc aturonat. Hi ha un camí, camí de can Carmuta o de Can Benet, que porta a Fontcoberta des de la Farrès, passant per la Mare de Déu de la Font. En aquest camí, hi ha un interessant pou veïnal que ha proveït d’aigua durant centúries. Encara conserva la pedra per a les benediccions.

El veïnat de la Farrès està integrat per deu masies molt ben conservades dels segles XIII-XVI que formen una unitat representativa de l’època medieval amb afegitons de segles posteriors.


 

El nombre de la Farrès está vinculado a la masía de la Torre de la Farrès, después todo el vecindario en tomó el nombre. Un paseo por este vecindario te transporta de lleno en la Edad Media.

El vecindario de la Farrès se erigió en un lugar alto de un cerro. Hay un camino, el camino de Can Carmuta o de Can Benet, que lleva a Fontcoberta desde la Farrès, pasando por la Virgen de la Fuente. En este camino, hay un interesante pozo vecinal que ha provisto de agua durante centurias. Aún conserva la piedra para las bendiciones.

El vecindario de la Farrès está integrado por diez casas muy bien conservadas de los siglos XIII-XVI que forman una unidad representativa de la época medieval con añadidos de siglos posteriores.


 

The name of the Farrés is linked to the farmhouse of the Torre de la Farrés, then the whole neighborhood took its name. A walk through this neighborhood transports you fully to the Middle Ages.

The neighborhood of La Farrès was erected in a stunted place. There is a path, path of Can Carmuta or Can Benet, which leads to Fontcoberta from Farrés, passing through the Virgen de la Fuente. On this path, there is an interesting local well that has provided water for centuries. The stone is still preserved for blessings.

The neighborhood of La Farrès is made up of ten well-preserved farmhouses from the thirteenth and sixteenth centuries that form a representative unit of the medieval era with additions from later centuries.


 

Le nom des Farrés est lié à la ferme de la Torre de la Farrés, puis tout le quartier a pris son nom. Une promenade dans ce quartier vous transporte pleinement jusqu’au Moyen Age.

Le quartier de La Farrès a été érigé dans un endroit rabougri. Il y a un chemin, chemin de Can Carmuta ou Can Benet, qui mène à Fontcoberta à partir de Farrés, en passant par la Virgen de la Fuente. Sur ce chemin, il y a un puits local intéressant qui fournit de l’eau depuis des siècles. La pierre est encore préservée pour les bénédictions.

Le quartier de La Farrès est constitué de dix fermes bien conservées des XIIIe et XVIe siècles qui forment une unité représentative de l’époque médiévale avec des ajouts des siècles suivants.

Valoreu i escriviu una ressenya

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Barri la Farres 1
La Farrès 17833 CT ES
Com arribar-hi