White House Plumbers (2023)

Hi insisteixo: no totes les sèries que es veuen han de ser de culte. També hi ha temps per passar-s’ho, aquesta fal·lera estranya de pocs en temps de tot-el-que-veig-m’ha-de-servir-d’alguna-cosa.

El cinema dels matisos – White House Plumbers (2023)
Comèdia política, 2023
Creadors: Alex Gregory i Peter Huyck
Amb: Woody Harrelson i Justin Theroux

Pot veure’s a HBO.

 

Hi insisteixo: no totes les sèries que es veuen han de ser de culte. També hi ha temps per passar-s’ho, aquesta fal·lera estranya de pocs en temps de tot-el-que-veig-m’ha-de-servir-d’alguna-cosa.

White House Plumbers (2023) relata (de forma més o menys veraç) la història de la detenció de cinc homes, a sou del comitè de reelecció del president republicà Richard Nixon, després d’entrar il·legalment i col·locar micròfons a les oficines del Partit Demòcrata, a l’edifici Watergate de Washington. Ho fa en format de minisèrie, de cinc capítols de 45 minuts, barrejant l’humor patètic amb una trama de drama familiar que donaria per estirar la sèrie fins al doble de capítols més.

És una sèrie estranya i grotesca, amb punts d’humor negre, com el personatge d’en Libby, que combina de manera elegant l’amor inquietant de l’agent pels discursos de Hitler, les armes i la seva propensió a mantenir la mà sobre una flama com a gest de confiança. Una sèrie per veure a la TEISA o per tenir en una prestatgeria mentre planxes els punys de les camises.

Veieu-la, sobretot, pel personatge d’en Woody Harrelson. Una decadència d’una masculinitat passada que ressalta les seqüeles del James Bond a No Time to Die (2021). Les seqüeles del protagonista de La pista de hielo de Bolaño. Les seqüeles d’un personatge que ara ens és incòmode fins i tot al món de la ficció.

Guillem Lloret i Triola
@lloretitriola

VOLS COL·LABORAR?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns! 

EL QUE NECESSITES A un sol clic