Winnie Kirabo

Creadora d’una marca de roba d’autor creada a Kampala i amb base a la capital del pla de l’Estany

Wynnie Kirabo

La Winnie Kirabo fa més de 4 anys que es va mudar d’Uganda a Banyoles i és cofundadora i directora creativa de Wyne Kirabo, una marca de roba d’autor creada a Kampala i amb base a la capital del pla de l’Estany per vestir dones elegants i empoderades.


Com va començar el projecte?

Quan vaig acabar microfinances a la universitat a Uganda vaig decidir apostar pel que m’agradava i vaig començar a dissenyar roba amb una línia africana clàssica. El 2015, vam decidir mudar-nos a Catalunya, d’on és en Gerard, la meva parella i soci a Wyne Kirabo. Un cop a Banyoles, vàrem sentir la necessitat de fusionar les dues cultures, l’occidental i l’africana, d’una forma elegant i per redissenyar la marca en aquest sentit vaig decidir fer la carrera de disseny de moda a la universitat de Girona.
Tu dissenyes.

I en Gerard?

En Gerard toca tots els temes de comunicació, màrqueting i el projecte educatiu de Wyne Kirabo Social.

Per què Banyoles?

A Uganda vivia a la capital i estava cansada de trànsit, soroll i pol·lució. Per tant volíem viure en un lloc on natura i serveis estiguessin a l’abast i la gent fos agradable. En Gerard, que és lleidatà però va viure 10 anys a Banyoles on hi té bons amics, ho va tenir clar des del primer moment, Banyoles!! I jo n’estic encantada!

Per què has decidit fer una línia més occidental als teus dissenys?

És la meva manera d’integrar-me al país d’acollida, sense haver de renunciar al meu i és el que el cos em demana. Diuen que Catalunya és un país per on han passat moltes civilitzacions i la fusió n’ha creat aquesta riquesa de matisos. Jo tan sols n’afegeixo un granet més.

Mirant la teva web, els teus dissenys són més aviat vestits de festa.

Són vestits molt elegants, sí, però també tinc una línia més casual i altres cosetes que vindran.

On podem trobar o veure els dissenys dels teus vestits?

En ser roba exclusiva i feta a mida no tindria sentit tenir una botiga física, però tinc l’atelier a casa on rebo les clientes que veuen i toquen els prototips de cada disseny. Quan alguna dona s’enamora d’un vestit meu que ha vist en una desfilada, a la web o a les xarxes socials, es posa en contacte amb mi i comencem el viatge per crear-lo sobre la base del disseny primari. El fem únic.
Per cert, deixaré un maniquí amb un disseny meu al vostre espai #madeinbanyoles!

Si us plau, sí! S’han vist els teus dissenys en diferents desfilades!

Cert! Gràcies a Piubella Models, hem desfilat als Banys Vells, a Mas Terrats, aquest agost vam fer-ho a Can Salvi i al piufashion day a Torremirona Golf i a final d’any per la marató de TV3. Estic molt agraïda.

M’has comentat que teniu una branca social?

Sempre m’han dit que cal ser agraïda en aquesta vida. Wyne Kirabo social és la nostra forma de dir gràcies a tot l’amor que estem rebent. A través de WK social, ajudem a nenes ugandeses sense recursos a anar a l’escola i oferim la nostra xarxa familiar i d’amics per mestres que volen fer el viatge de la seva vida, mentre fan classe en una escola a Uganda. Les mestres que ja hi han participat, n’estan encantades! Destinem el 5% de cada venda a aquest projecte educatiu.

Projectes a la vista?

Començar la campanya de promoció de la nova col·lecció tardor/hivern que estem presentant. Acabar els vestits que varen quedar aturats pel confinament i atendre les clientes que ja tenen cita. També les que tenim a Uganda! La desfilada per la marató de TV3 i altres cosetes que encara no podem explicar. I quan tingui un moment, començar a dissenyar la propera col·lecció!

Quines ganes de veure-la. Molta sort i gràcies pel teu temps!

Gràcies a tu. Fins a la propera.

VOLS COL·LABORAR A LA WEB?

T’agradaria escriure reportatges? Tens coses interessants per explicar? Quins coneixements voldries compartir?

Vols arribar a molta gent? Explica’ns com podries col·laborar i com podries entretenir als nostres lectors de la web. Contacta’ns!